liveblog | 6 maart

112-nieuws woensdag 6 maart: Politieauto betrokken bij botsing • Boetes voor sluipverkeer

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 6 maart, 21:10 uur
21:10

Gaslek in woning in Appingedam

In een woning aan het Overdiep in Appingedam is een gaslek ontstaan. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het lek inmiddels gevonden, de oorzaak was een gasstel. Er is inmiddels geen sprake meer van een gevaarlijke situatie.
'Een aantal mensen had last van klachten en wordt gecontroleerd in de ambulance. De situatie is nu onder controle, er wordt niks meer gemeten', aldus de woordvoerder.
Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse
Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse © 112Groningen
18:50

Vier mensen aangehouden bij COA-locatie in Stad

De politie is maandag met meerdere eenheden ter plaatse geweest bij de COA-locatie aan de Protonstraat in Groningen. Daar had een geweldsincident plaatsgehad. Volgens een politiewoordvoerder zijn vier mensen aangehouden.
Meerdere politie eenheden waren ter plaatse
Meerdere politie eenheden waren ter plaatse © Persbureau Meter
17:30

53-jarige man verdacht van drugs- en vuurwerkhandel

Een 53-jarige man wordt verdacht van de import en handel van zwaar vuurwerk, de handel in verdovende middelen en het faciliteren van drugslaboratoria.
De man is aangehouden door de politie en naar de cel gebracht. Zijn hond is bij anderen onder gebracht.
Na de aanhouding zijn er op meerdere plekken doorzoekingen gedaan.
14:40

Politiewagen beschadigd na ongeluk in Groningen

Op de kruising bij het Wouter van Doeverenplein vlakbij het UMCG in Groningen is een automobilist in botsing gekomen met een politieauto. De auto draaide af, waardoor de politie, die met sirenes reed en van achteren aan kwam rijden, het voertuig niet meer kon ontwijken. Beide voertuigen liepen schade op, het is niet bekend hoe de betrokkenen eraan toe zijn.
13:00

25 boetes voor sluipverkeer in Stad

25 bestuurders die over de Campinglaan bij het Stadspark in Groningen reden zijn beboet, omdat ze een inrijverbod negeerden. Dat meldt de politie op Instagram.
De weg is verboden terrein voor automobilisten; fietsers en brommerrijders mogen er wel langs.
De politie controleerde naar aanleiding van klachten die binnenkwamen. Vanwege wegafsluitingen in de omgeving, wordt de Campinglaan momenteel als sluiproute gebruikt.
10:25

Politie zoekt doorrijder na ongeval in Leek

De politie is op zoek naar een automobilist die maandagochtend rond 11.40 uur een fietser aanreed op de kruising van de Lindensteinlaan en de Goldbergsingel in Leek. De bestuurder reed door en liet de fietser gewond achter.
De fietser reed over het fietspad en werd afgesneden door de rechts afslaande auto. De fietser botste vervolgens tegen de achterzijde van de wagen.