liveblog | 21 maart

112-nieuws donderdag 21 maart: Appartementen ontruimd na vreemde lucht • Auto op de kop in Stad

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 21 maart, 21:50 uur
21:50

Appartementen ontruimd in Groningen

De brandweer heeft meerdere appartementen ontruimd aan de Professor Enno Dirk Wiersmastraat in Groningen. In het pand is een vreemde lucht geroken. Zo'n 30 bewoners moesten uit voorzorg hun huis uit. Het gaat om een voormalig schoolgebouw van de Dokkumschool.
De bewoners staan buiten te wachten op wat gaat komen
De bewoners staan buiten te wachten op wat gaat komen © 112Groningen
De brandweer heeft metingen verricht, maar er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. Waar de vreemde lucht vandaan kwam is niet bekend. De bewoners mochten na een uur weer naar binnen.
18:10

Gewonde bij eenzijdig ongeluk in Stad

Bij een eenzijdig ongeval op de Engelberterweg in Stad is een persoon gewond geraakt. De auto belandde op z'n kop. Hoe het ongeluk kon gebeuren worden onderzocht.
Het ongeval op de Engelberterweg
Het ongeval op de Engelberterweg © 112Groningen
16:30

Stadjer met vuurwapen aangehouden

De politie heeft woensdagavond in Stad een Stadjer (29) aangehouden die eerder op de avond bij een conflict had gedreigd met een vuurwapen.
De man werd later in de omgeving van de Nieuwstad uit een horecagelegenheid gehaald, schrijft teamchef Gerard de Jonge op X. 'Bij fouillering werd een half geladen vuurwapen, met gespannen hamer, aangetroffen.
11:30

Verkeersbord stelen is misdrijf

De politie Groningen waarschuwt mensen die onrechtmatig een verkeersbord in bezit hebben. Voor diefstal of het bezit van andermans eigendommen kan je aangehouden worden, want het wordt bestempeld als misdrijf. Bovendien loopt de schadepost flink op door het aantal straatnaamborden dat gestolen wordt.
'Heb je een verkeersbord niet rechtmatig in bezit, lever deze dan in bij je gemeente', roept de politie op op social media.