Politie pakt zeven 'drugskoeriers' op en doorzoekt vijf woningen

De politie vindt veel drugs bij de aanhouding van zeven drugskoeriers
De politie vindt veel drugs bij de aanhouding van zeven drugskoeriers © Politie
De politie heeft donderdagavond een actie gehouden in Stad om (online) drugsdealers op te pakken. Daarbij zijn zeven personen aangehouden en vijf woningen doorzocht.
Er waren bij de politie meerdere signalen dat er in Groningen vaak gebruik wordt gemaakt van online 'drugsbezorgdiensten', waarbij vooral de socialemediaplatformen Snapchat en Telegram veel werden gebruikt.

Grootschalige actie

Om hier een stokje voor te steken, hielden de politie en het Openbaar Ministerie (OM) een grootschalige actie in de stad om meerdere drugskoeriers aan te houden.
Dit leidde uiteindelijk tot de aanhouding van een 15-jarige jongen en zes meerderjarige mannen. Daarbij zijn grote hoeveelheden harddrugs aangetroffen. Ook vijf woningen zijn onderzocht, waar meer verdovende middelen en contant geld werd gevonden.

Veel spullen in beslag genomen

Het ging in totaal om meer dan een halve kilo cocaïne, meer dan duizend XTC-pillen en tientallen gripzakjes met harddrugs als speed, XTC en cocaïne. De politie heeft ook beslag gelegd op een auto, fietsen en scooters. Eveneens zijn er telefoons in beslag genomen voor verder onderzoek.
Met deze actie wil de politie criminele carrières doorbreken, verstoren en dwarszitten. Dat gebeurt in samenwerking met het OM en een speciaal digitaal team.