liveblog | 23 maart

112-nieuws zaterdag 23 maart: Stadjer (21) vast na lossen waarschuwingsschot • Twee mensen mishandeld in kroeg Groningen

In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 23 maart, 19:50 uur
19:50

Twee drugsbezitters aangehouden in Stad

De politie heeft twee drugsbezitters van 26 en 31 jaar aangehouden in de binnenstad van Groningen. Ze hadden 31 bolletjes en twaalf porties cocaïne in hun auto liggen. De verdachten worden verhoord, schrijft politieteamchef Gerard de Jonge.
17:40

Eerste krassen op nieuwe bank Grote Markt, nog voor ingebruikname

De nieuwe bank aan de westkant van de Grote Markt in Groningen is lichtbeschadigd geraakt, nog voordat hij in gebruik is genomen. Door de wind zijn de hekken die eromheen staan omgevallen. Dat zorgt voor krassen in het hout.
De hekken zijn op de bank gevallen
De hekken zijn op de bank gevallen © 112 Groningen
17:20

Man mishandelt twee mensen in kroeg

Een 41-jarige man heeft een kroegeigenaar een een bezoeker mishandeld, omdat hij geen drank meer kreeg. Dat gebeurde in de binnenstad van Groningen. De eigenaar brak bij de mishandeling een van zijn tanden.
De verdachte zit vast om een verklaring af te leggen, daarna wordt de zaak overgedragen aan het OM, schrijft politieteamchef Gerard de Jonge op X.
13:45

Magnetronbrand bij zorgcentrum in Blijham

In een aanleunwoning van zorgcentrum De Blanckenborg aan de Eikenlaan in Blijham heeft brand gewoed in een magnetron. Toen de brandweer arriveerde, had de bedrijfshulpverlening voor de zekerheid meerdere woningen ontruimd.
Volgens een brandweerwoordvoerder was vooral sprake van rookontwikkeling en ging het om een kleine brand. De magnetron is naar buiten gebracht.
Brandweer bij de magnetron die voor problemen zorgde in Blijham
Brandweer bij de magnetron die voor problemen zorgde in Blijham © Noordernieuws
10:20

Stadjer (21) vast na lossen waarschuwingsschot

De verdachte die rond 06.15 uur in stadswijk Coendersborg werd aangehouden na het lossen van een waarschuwingsschot, is een 21-jarige man uit Groningen, zegt een woordvoerder van de politie.
Agenten kwamen af op een melding van meerdere vernielingen van auto's aan de Helperzoom. Toen de politie arriveerde, was de man op de De Savornin Lohmanlaan bezig met het beschadigen van wagens. Hij richtte ook vernielingen aan de politiewagen aan.
Nadat de politie een waarschuwingsschot loste, kon de man aangehouden worden. Hij zit vast en wordt verhoord. De politie is bezig aangiftes op te nemen van mensen van wie de auto beschadigd is.
Agenten nemen de schade op bij een van de vernielde auto's in Stad
Agenten nemen de schade op bij een van de vernielde auto's in Stad © Patrick Wind/112 Groningen
09:30

Verdachte steekpartij Ter Apel is 19-jarige man

Bij de steekpartij bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel is vrijdagavond een 32-jarige man uit Ter Apel gewond geraakt. Aanvankelijk meldde de politie dat er sprake was van ernstige verwondingen, maar dat is niet het geval meldt een woordvoerder. Wel is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht.
De verdachte is een 19-jarige man uit Ter Apel. Verdachte en slachtoffer kennen elkaar, zegt de woordvoerder. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.
De hulpdiensten ter plaatse in Ter Apel
De hulpdiensten ter plaatse in Ter Apel © Persbureau Meter