liveblog | 24 maart

112-nieuws zondag 24 maart: Auto's vernield bij Kardinge • Woningbrand in Appingedam

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 24 maart, 22:30 uur
22:30

Woningbrand in Appingedam

In een woning aan de Karel Doormanstraat in Appingedam is rond 22.30 uur door een nog onbekende oorzaak brand ontstaan.
De brandhaard bevindt zich volgens brandweerwoordvoerder Johan Bosklopper in het plafond van de woning, waardoor deze lastig bereikbaar is. Uit voorzorg werd ook een tweede blusvoertuig uit Delfzijl opgeroepen. 'Alle personen zijn gelukkig al uit de woning', aldus Bosklopper.
Door de inzet van de brandweer kon rond 23.00 uur het sein brand meester worden gegeven. Wel moesten de woning en een naastgelegen woning nog geventileerd worden.
Lees verder onder de foto
Rook uit een raam van de woning in Appingedam
Rook uit een raam van de woning in Appingedam © 112 Groningen
16:00

Meerdere auto's uit vernield op parkeerterrein Kardinge

Op het parkeerterrein bij Sportcentrum Kardinge in Groningen zijn in de nacht van zaterdag op zondag meerdere auto's vernield. Van in ieder geval twee auto's met Duits kenteken zijn de ruiten ingeslagen en ook twee auto's met Nederlands kenteken zijn toegetakeld.
De eigenaresse van een van de auto's kwam erachter dat uit haar auto een telefoonoplader is weggenomen. Ze gaat aangifte van diefstal doen. De politie heeft lintjes opgehangen bij de auto's om daarmee te laten zien dat ze langs zijn geweest. Ook vraagt de politie mogelijke getuigen van de vernielingen zich te melden.
Lees verder onder de foto
De politie neemt de schade op bij twee vernielde Duitse auto's
De politie neemt de schade op bij twee vernielde Duitse auto's © 112 Groningen
16:00

Automobilist verliest macht over het stuur op Ring Noord

Op de afrit van de noordelijke ringweg (N370) in Stad richting de stadswijken Paddepoel en Selwerd is een auto in de berm terechtgekomen.
De automobilist, die reed in een auto met een Duits kenteken, raakte door een nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt, belandde in de berm en reed daar een verkeersbord omver.
Er waren geen andere weggebruikers bij het ongeluk betrokken en er raakte niemand gewond. Wel moest de beschadigde auto door een berger worden weggesleept. De afrit was door het ongeluk even afgesloten.
Lees verder onder de foto
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval © 112 Groningen
08:30

Bekeuringen uitgedeeld tijdens carmeeting in Winschoten

Bij een carmeeting aan de Oosterhavenkade in Winschoten zijn zaterdagavond meerdere bestuurders bekeurd. Volgens de politie werd daar 'met een hoop herrie geracet'.
Er werden boetes uitgedeeld voor onder meer te snel rijden, het overschrijden van het toegestane geluidsniveau voor een uitlaat en agressief of onveilig rijgedrag. Een aantal auto's kreeg een zogeheten WOK-status. Dat betekent dat ze eerst gekeurd moeten worden, voordat ze weer de weg op mogen.