liveblog | 28 maart

112-nieuws donderdag 28 maart: Auto belandt in talud naast A28 • Opnieuw gevaarlijke stof formaline gelekt in Martini Ziekenhuis

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 28 maart, 22:10 uur
22:10

Auto raakt van A28 bij De Punt

Een automobilist is van de A28 bij De Punt tussen Assen en Groningen geraakt en naast de snelweg terecht gekomen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse, een deel van de A28 is enige tijd afgesloten geweest.
De auto is naast de snelweg beland
De auto is naast de snelweg beland © Persbureau Meter
17:49

Kop-staartbotsing A7 bij Groningen

Op de A7 in de buurt van Westpoort heeft een kop-staartbotsing plaatsgevonden tussen twee auto's. Het ongeluk gebeurde in de richting van Groningen vanuit Leek. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. De aanrijding zorgde voor files op de A7.
Kop-staartbotsing A7 zorgt voor file
Kop-staartbotsing A7 zorgt voor file © 112Groningen
17:15

Opnieuw gevaarlijke stof formaline gelekt in Martini Ziekenhuis

In het Martini Ziekenhuis is donderdagmiddag een gevaarlijke stof gelekt. Het gaat om de stof formaline, die wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel. Volgens de brandweer gaat het om een kleine lekkage en is die inmiddels gedicht.
Vorige maand lekte er ook al een onbekende hoeveelheid formaline weg. Daarbij raakten meerdere mensen onwel, zij konden ter plekke worden behandeld.
Een woordvoerder van het ziekenhuis benadrukt dat het incident zich heeft voorgedaan in een bouwdeel waar geen patiënten worden behandeld.
De brandweer verricht metingen bij het Martini Ziekenhuis
De brandweer verricht metingen bij het Martini Ziekenhuis © 112Groningen
15:15

Auto raakt van de weg bij Roden en belandt in de sloot

Op de N372 bij Roden heeft donderdagmiddag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden waarbij een auto van de weg raakte en in een sloot terecht kwam.
Het ongeval gebeurde omstreeks 14:30 uur. De bestuurder is meegenomen door de ambulance. Vanwege ongeval is er een behoorlijke file ontstaan.
Een auto op de N372 is van de weg geraakt
Een auto op de N372 is van de weg geraakt © Ruben Huisman/ Persbureau Meter
14:51

Aanhouding parfumdieven

In de Albert Heijn aan de Oude Ebbingestraat zijn twee winkeldieven aangehouden die bij de Douglas aan de Guldenstraat vermoedelijk twee luchtjes van Gucci hebben gestolen, en ook bij de supermarkt probeerden ze diefstal te plegen.
Beide mannen zijn meegenomen naar het politiebureau.
Twee personen worden aangehouden in de Albert Heijn aan de Oude Ebbingestraat
Twee personen worden aangehouden in de Albert Heijn aan de Oude Ebbingestraat © 112 Groningen
14:36

Botsing Opende gemeente Westerkwartier

Op de kruising Postdijk met de Kolonieweg bij Opende zijn donderdagmiddag twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen.
Twee ambulances en de politie werden omstreeks 13.33 uur opgeroepen voor het ongeval. Door de klap belandde een van de voertuigen in een weiland.
Beide bestuurders zijn door het ambulancepersoneel nagekeken, één van de bestuurders is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een berger werd ingeschakeld om beide voertuigen mee te nemen.
Twee auto's botsten op een kruispunt van Opende
Twee auto's botsten op een kruispunt van Opende © ProNews