Politie zoekt nu nog één verdachte van mishandelen en beroven groepje minderjarigen (update)

De politie zoekt deze verdachte nog
De politie zoekt deze verdachte nog © Politie.nl
De politie is één van de verdachten van het mishandelen en beroven van een groepje minderjarigen in Groningen op het spoor. Naar de andere verdachte is ze nog op zoek.
De politie gaf eerder vandaag beelden vrij van de twee verdachten. Een jongen met een blauwe jas is inmiddels bekend bij de politie. Nu zoekt ze nog naar de verdachte met de gele capuchon.
De verdachte is voorlopig nog onherkenbaar op onderstaande foto, maar als hij zich niet meldt dreigt de politie hem herkenbaar te maken.
De politie zoekt deze verdachte nog
De politie zoekt deze verdachte nog © Politie.nl

Wat is er gebeurd?

Een groepje van zeven minderjarigen gaat vrijdagavond 5 januari naar de Pathé-bioscoop en daarna wat eten. Op het Gedempte Zuiderdiep worden ze rond 19.30 uur aangesproken door de twee verdachten, die geld eisen. Drie andere personen voegen zich bij de verdachten.
Als de minderjarigen niet direct geld geven, wordt een van hen op zijn hoofd geslagen. Een tweede slachtoffer wordt geslagen en geschopt in zijn rug. Uiteindelijk overhandigen de slachtoffers een klein geldbedrag, waarna de vijf verdachten vertrekken.

Signalement van de verdachte

De nu nog gezochte verdachte is een jongen met een donkere huidskleur. Hij droeg een zwarte jas met daaronder een gele hoodie met gele capuchon. Ook droeg hij een lichte broek en zwarte schoenen.
De politie hoopt dat mensen met informatie de Opsporingstiplijn (0800-6070) bellen of anoniem melden (0800-0700).
Dit bericht is aangepast nadat de politie meldde dat ze één van de verdachten op het spoor was.