liveblog | 29 maart

112-nieuws vrijdag 29 maart: Celstraf voor steekpartij in trein • Veendammer aangehouden op vliegveld

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 29 maart, 16:30 uur
16:30

Drie verdachten zware mishandeling Stad aangehouden

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in de stad Groningen een man van achttien en twee mannen van zeventien jaar oud aangehouden. De drie worden verdacht van zware mishandeling.
Rond 4.30 uur takelden de drie hun slachtoffer in de Papengang in Stad toe. Volgens teamchef Gerard de Jonge op X kreeg het slachtoffer vanuit het niets een vuistslag op de neus, waarna deze last kreeg van vlekken op het hoornvlies.
De drie probeerden te ontkomen, maar konden even verderop worden aangehouden.
16:00

Celstraf voor steekpartij in trein naar Groningen

Twee mannen, die in oktober vorig jaar in de trein van Zwolle naar Groningen een kennis neerstaken, moeten maandenlang de cel in. Dat heeft de rechtbank in Zwolle bepaald. Vooral het feit dat het bloedige incident plaatsvond in een drukke trein is volgens de rechters strafverzwarend, meldt RTV Oost.
Het 27-jarige slachtoffer raakte gewond aan zijn been. De mannen ontkenden twee weken geleden tijdens de inhoudelijke behandeling alle beschuldigingen. Ze wijzen vooral naar elkaar.
Politie bij de trein in Meppel
Politie bij de trein in Meppel © Persbureau Meter
15:45

Brandweer checkt rokende vuilniswagen

Aan de Netamweg in Leek is vrijdagmiddag een vrachtwagen gaan roken. Het personeel vertrouwde het niet en belde de brandweer. Die probeert met warmtecamera's de oorzaak te vinden.
De vuilnisauto in Leek
De vuilnisauto in Leek © Persbureau Meter
09:45

Veendammer aangehouden op Rotterdam-The Hague Airport vanwege schietpartij

Een 38-jarige man uit Veendam is woensdag aangehouden op Rotterdam-The Hague Airport. Hij zou betrokken zijn bij een schietpartij in Hoogvliet op 22 februari van dit jaar. Een 35-jarige man uit Hoogvliet raakte hierbij zwaargewond, meldt Rijnmond.
De verdachte stond gesignaleerd en werd door de Koninklijke Marechaussee aangehouden op het vliegveld. De man uit Hoogvliet stond op de ochtend van de 22 februari 's ochtends vroeg zijn pick-up in te laden, toen hij onder vuur werd genomen.
Op vrijdag besloot de rechter-commissaris dat de Veendammer nog tenminste twee weken vast blijft zitten. Het onderzoek naar de schietpartij loopt nog.
08:05

Extinction Rebellion bezet kolencentrale RWE

Een groep demonstranten van Extinction Rebellion voert momenteel actie bij de kolencentrale van RWE in de Eemshaven.
Actievoerders van Extinction Rebellion
Actievoerders van Extinction Rebellion © Elwin Baas/RTV Noord