liveblog | 30 maart

112-nieuws zaterdag 30 maart: Voorlopig geen auto's van en naar Schier door kapotte autobrug

In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 30 maart, 16:10 uur
16:10

Voorlopig geen auto's van en naar Schier door kapotte autobrug

Door een storing kan de autobrug in de veerhaven van Lauwersoog op dit moment niet worden gebruikt. Dat laat Rijkswaterstaat (RWS) weten. 'Passagiers kunnen wel aan boord, maar voertuigen niet.' De brug, die normaal gesproken omhoog staat als er geen boot ligt, hangt nu in het water.
RWS heeft een kraan opgeroepen om de brug alsnog te kunnen bedienen. 'Het is nog onbekend hoe lang dit duurt', zegt RWS.
Vanuit de veerhaven van Lauwersoog vertrekt de boot naar Schiermonnikoog. Een vrachtwagen die op de boot stond om z'n weg te vervolgen op het vaste land, moest mee terug naar Schier omdat de truck niet van de boot af kon.
Op de webcam is het moment dat het fout ging vastgelegd. Op het moment dat veerboot Rottum lijkt weg te varen, valt de autobrug naar beneden.
Lees verder onder de video
Rijkswaterstaat lat Omrop Fryslân weten dat de problemen sowieso dit weekend nog aanhouden. Er moeten nieuwe onderdelen worden besteld, maar het is onduidelijk wanneer die er zijn.
De (kapotte) autobrug is een tijdelijke. De eigenlijke autobrug is in december vorig jaar weggehaald voor groot onderhoud. Eind 2024 worden de gerenoveerde onderdelen teruggeplaatst.
De autobrug in Lauwersoog hing zaterdag in het water
De autobrug in Lauwersoog hing zaterdag in het water © ProNews
16:00

File op N355 richting Aduard door aanrijding

Op de N355 is tussen Groningen en Aduard een file ontstaan als gevolg van een aanrijding. Die vond plaats tussen twee voertuigen. Twee auto's liepen schade op, maar er vielen geen gewonden.
De file uit richting Stad
De file uit richting Stad © 112Groningen
14:45

Meerdere nachtelijke arrestaties in Stad

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere arrestaties verricht in Stad. Zo werd de politie gealarmeerd door een horeca-portier die een 35-jarige man had weggestuurd omdat die een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich zou dragen. De man werd vervolgens staande gehouden aan het Martinikerkhof, waar hij een Airsoft wapen bij zich droeg.
Het openbare orde-team van basisteam Groningen Centrum werd op de Grote Markt in Stad rond 4.25 uur de huid vol gescholden door een 21-jarige man uit de gemeente Tynaarlo. Bij aanhouding ging de man vol in verzet, schrijft teamchef Gerard de Jong op X. 'Benieuwd wat hij vandaag gaat verklaren.'
13:20

Woonboot gezonken in Stad

Aan de Oosterhamrikkade in Groningen is zaterdagmiddag een woonboot gezonken. De ark is volledig onder water verdwenen. Of de boot nog in gebruik was als woning is niet bekend.
De brandweer heeft de ark gecontroleerd, en het incident overgedragen aan de gemeente en het Waterschap.
Hulpdiensten bij de gezonken woonboot
Hulpdiensten bij de gezonken woonboot © 112Groningen
12:00

Politie doet onderzoek naar steekincident en woningbrand in Veendam

De politie is een onderzoek begonnen naar wat er zich zaterdagochtend heeft afgespeeld in de Van Beresteijnstraat in Veendam.