liveblog | 2 april

112-nieuws dinsdag 2 april: Inbraak bij New York Pizza in Veendam • Aanhouding na woningbrand Siddeburen

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 2 april, 16:50 uur
16:50

Auto op zijn kant in berm N33 bij Veendam

Op de N33 bij Veendam, richting Zuidbroek, is een auto op zijn kant in de berm terecht gekomen. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Een rijstrook is afgesloten. Over de toedracht is niets bekend.
16:50

Botsing in Hoogezand

Op de Industrieweg in Hoogezand zijn twee automobilisten betrokken geraakt bij een botsing. Het is niet bekend hoe het ongeluk kon gebeuren, er vielen geen gewonden. Vanwege het ongeval moest het verkeer enige tijd omrijden.
Een ambulance is ter plaatse
Een ambulance is ter plaatse © Dennis Venema
16:10

Inbraak bij New York Pizza in Veendam

De New York Pizza bij het Autorama-winkelcentrum in Veendam heeft aangifte gedaan van een inbraak in het pand. De inbraak gebeurde vannacht rond kwart voor twee. Daarbij zou de deur zijn geforceerd. Ook zouden er bloedsporen zijn gevonden bij het pand.
'Er is veel schade', zegt eigenaar Richard Borgman. 'De hele zaak ligt vol met glas, overal liggen splinters op de vloer. Het personeel is goed bezig, maar ik denk niet dat we vandaag open kunnen.'
De politie heeft de zaak in onderzoek.
Politie doet onderzoek na de inbraak bij de New York Pizza in Veendam
Politie doet onderzoek na de inbraak bij de New York Pizza in Veendam © Richard Borgman
14:30

Aanhouding na woningbrand in Siddeburen

Een 39-jarige man uit Siddeburen is maandagmiddag aangehouden voor brandstichting in een woning aan de Noorderweg. Het gaat vermoedelijk om de bewoner van de woning.
Maandagmiddag rond 15:30 uur brak er brand uit in de woning. De man raakte daarbij gewond en is voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht en vervolgens door de politie aangehouden. De woning is door de brand beschadigd. Omliggende panden liepen rookschade op.
Eerder dit weekend vertoonde de man al verward gedrag, waarbij ingrijpen van de politie noodzakelijk was.
De woningbrand in Siddeburen maandag
De woningbrand in Siddeburen maandag © Noordernieuws
14:25

Getuigen straatroof Delfzijl gezocht

De politie zoekt getuigen van een straatroof aan de Hogelandsterweg in Delfzijl, in de buurt van station Delfzijl-West. Twee verdachten beroofden op vrijdag 29 maart rond 15.20 uur een 22-jarige man uit Groningen. Er is daarbij geweld gebruikt, maar er raakte niemand gewond.
De politie is op zoek naar de twee verdachten: een man van ongeveer twintig jaar, met een donkere huidskleur en mager postuur. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en heeft zwart, krullend haar.
De tweede verdachte is ook ongeveer twintig jaar, heeft een lichte huidskleur en een normaal postuur. Hij is iets langer en heeft ook zwart, krullend haar en een sikje.
14:15

Zware mishandeling binnenstad Groningen te zien in Opsporing Verzocht

De politie deelt vanavond beelden van de zware mishandeling in de Poelestraat in Groningen, op donderdag 14 december. Daarbij raakte een 27-jarige man gewond.
Er wordt nog gezocht naar de verdachte van de mishandeling, en naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien kunnen bellen naar 0800-6070, of anoniem: 0800-7000.
De uitzending begint om 20.35 uur op NPO2 en wordt woensdag rond 13.20 uur herhaald.