< NAAR AARDBEVINGEN PAGINA

Aardbevingsmelder


Samen met alle Groningers wil RTV Noord de aardbevingen in onze provincie sneller in kaart brengen. Daarom is er in onze app de mogelijkheid om aardbevingen te melden.

De app van RTV Noord is gratis beschikbaar op iPhone, iPad, Android smartphone en Android tablet. Via de app kun je onmiddellijk na een beving doorgeven waar je bent en wat je hebt gevoeld. RTV Noord verzamelt alle meldingen en maakt deze zichtbaar op een online kaart.

 

        

 

In de RTV Noord app

Je kunt de aardbevingsmelder vinden in het menu van onze app. Op de tablet is de menuknop "Aardbevingen" te vinden aan de linkerkant. Op je smartphone moet je eerst het menu oproepen.

Aardbeving melden

Na het openen van de aardbevingsmelder zie je bovenaan de actuele aardbevingskaart van Groningen. Als je een aardbeving wilt melden klik je op de knop "Aardbeving melden". Om de melding te kunnen registreren vragen wij om je GPS-locatie met ons te delen. Als jouw GPS is bepaald zie je jouw locatie op de kaart staan. Daaronder kun je aangeven hoe zwaar je de beving hebt ervaren. Er zijn 3 opties: zwak, duidelijk en sterk.
Is je GPS-locatie bepaald en heb je een sterkte geselecteerd? Druk dan op de knop "Meld ..... aardbeving". (Op de puntjes staat de sterkte die u geselecteerd heeft.)

Contact opnemen met de redactie

Wil je na het melden van de aardbeving nog extra informatie sturen? Gebruik het formulier dat verschijnt na het doen van een melding. Je kunt natuurlijk ook foto’s of een video mailen naar nieuwsfoto@rtvnoord.nl

Laatste aardbevingsnieuws

Onder de aardbevingskaart in de app zie je het laatste aardbevingsnieuws. Zoals bij alle andere artikelen kunt u hier ook foto's, audio en video raadplegen.


Meer in dit dossier:  Terug naar de hoofdpagina | Nieuws | Aardbevingsmelder | Interactief dossier | Tijdlijn