Samen met alle Groningers wil RTV Noord de aardbevingen in onze provincie sneller in kaart brengen. Daarom ontwikkelden we de mogelijkheid om aardbevingen te melden.


Aardbeving melden

Na het openen van de aardbevingsmelder via bovenstaande knop zie je bovenaan de actuele aardbevingskaart van Groningen. Als je een aardbeving wilt melden klik je op de knop "Aardbeving melden".

Om de melding te kunnen registreren vragen wij om je GPS-locatie met ons te delen. Via de website krijg je links boven een pop-up en in de app krijg je een pop-up in het midden van je scherm. Als jouw GPS is bepaald zie je jouw locatie op de kaart staan.
Daaronder kun je aangeven hoe zwaar je de beving hebt ervaren. Er zijn 3 opties: zwak, duidelijk en sterk. Is je GPS-locatie bepaald en heb je een sterkte geselecteerd? Druk dan op de knop "Meld ..... aardbeving". (Op de puntjes staat de sterkte die u geselecteerd heeft.)

Contact opnemen met de redactie

Wil je na het melden van de aardbeving nog extra informatie sturen? Gebruik het formulier dat verschijnt na het doen van een melding. Je kunt natuurlijk ook foto’s of een video mailen naar nieuwsfoto@rtvnoord.nl.