Noord Scoort #12: Rugby een mannensport? Tirza tackelt de vooroordelen

Tirza Boerma van DRC Phoenix op de voorgrond
Tirza Boerma van DRC Phoenix op de voorgrond © RTV Noord
De 15-jarige Annabelle Brian uit Winsum rijdt weliswaar alle jongens van de kartbaan af, maar dat gaat niet zomaar. Noord Scoort-presentator Niiwino Geertsema volgt Annabelle naar haar sportschool, waar Klaas Holwerda haar fysiek sterker probeert te maken.
'Als we bezig zijn en de flow zit er lekker in dan is ze niet te stoppen en geeft ze goed gas erop', zegt Holwerda over zijn pupil.
Annabelle Brian geeft ook gas in de sportschool

Pupil van de week inspireert waterpoloërs TriVia

Ook een pupil bij een thuiswedstrijd van TriVia. Sinds de tweede helft van het seizoen is iedere thuisduel een pupil van de week aanwezig. Prompt verlopen de thuiswedstrijden een stuk beter.
Pupil van de week inspireert waterpoloërs TriVia

Tirza staat haar 'vrouwtje'

Daar waar de heren van TriVia gecoacht worden door een vrouw (Anniek Ruitenbeek), bewijst DRC Phoenix-speler Tirza Boerma dat rugby geen typische mannensport is. Ze speelt al zeven jaar met succes mee bij de mannen van de rugbyclub uit Delfzijl.
Als vrouw tussen de mannen in het rugby

De voorspelling van Van Kaam

SC Cambuur-middenvelder Daniël van Kaam, nog steeds woonachtig in Groningen, is ervan overtuigd dat Cambuur in de eredivisie blijft én dat hij meer dan één keer de lat raakt met Latjetrap. Komt dat beide goed?
Latjetrap: Daniël van Kaam
De video's in dit artikel zijn fragmenten uit de uitzending. De volledige Noord Scoort van deze week kun je hier zien:
Noord Scoort maandag 27 maart

Bekijk ook: