liveblog | 8 augustus

Lees en kijk terug: dag twee van Rondje Zummer

In onze zomerrubriek Rondje Zummer fietsen we drie weken lang door prachtige plekken in de provincie. In de week van 7 tot 11 augustus fietsen we door het Westerkwartier. In dit liveblog lees je de belevenissen op dag twee, van verslaggevers Tristan Braakman en Joyce Kranenborg.
Laatst bijgewerkt: 8 augustus, 18:30 uur
18:30

Dit was dag 2

De tweede dag van Rondje Zummer zit erop. Bekijk hieronder de compilatie van de avonturen die Tristan Braakman en Joyce Kranenborg onderweg beleefden.
Woensdag stappen ze weer op, dan gaat de tocht van Marum naar Opende.
Dag 2 van Rondje Zummer door het Westerkwartier
16:50

Knooppunt 98, het eindpunt: Een kijkje achter de schermen

Het einde voor de dag is weer bereikt: knooppunt 98 bij Marum. We krijgen nog een kijkje achter de schermen, hoe wordt Rondje Zummer gefilmd?
Rondje Zummer: het eindpunt bij Marum
16:40

De knooppuntenbordjesfabriek in Marum

Het riksja-duo rijdt van knooppunt naar knooppunt. De bordjes moeten ergens gemaakt worden. De bordjesfabriek van Folkersma in Marum is verantwoordelijk voor 60 tot 70 procent van deze bordjes. Een rondleiding door de fabriek door Tosca van der Zwaag en Henno Folkersma.
Rondje Zummer is bij de knooppuntenbordjesfabriek in Marum
16:30

Joyce op een dikke motor

Een Suzuki intruder C1800R, zegt Peter. Daar is Tristan even sprakeloos van. Maar dat het een dikke motor is, is hem wel duidelijk. Voor wat betreft het vermogen zou er een caravan achter kunnen, maakt Peter duidelijk, er is dan alleen een probleempje met de gewichtsverdeling. Peter maakt er vooral pretkilometers op.
Rondje Zummer: een dikke motor in de omgeving van Marum
16:20

Rondje bij 'het mooiste plekje'

In het coulisselandschap rondom Marum stapt het verslaggevers-duo even af bij de woning van Mildred van der Keur. Ze is druk bezig om klimop te snoeien. Ze woont op het mooiste plekje, vindt ze zelf. 'Een vakantietip?', vraagt Tristan. ‘Niet bij mij’, antwoordt Van der Keur. ‘Ik vind de rust heel erg fijn.’
Rondje Zummer In de tuin bij Mildred van der Keur bij Marum
15:40

Rondje Zummer doet 'heel dik rondje camping'

Joyce en Tristan worden even opgehouden. Ze worden omringd door kinderen van de camping. Een van hen stelt voor om een ‘heel dik rondje om de camping te doen, want er zijn veel meer caravans’.
Rondje Zummer doet 'heel dik rondje camping'