Dag 'Waar je Groningen hoort'..

Vanmorgen, vlak voor zes uur, is na 15 jaar een einde gekomen aan het vertrouwde geluid van Radio Noord. De bekende slogan 'Waar je Groningen hoort' klonk voor het laatst.
Als u Radio Noord luisterde, dan hoorde u 'm meerdere keren per uur. Tientallen keren per dag, honderden keren per week, duizenden keren per maand. 'Waar je Groningen hoort' is een begrip in Groningen. En toch hebben we vanochtend die slogan na 15 jaar uitgezwaaid.
We gaan verder met 'Altijd op Noord'. Die slogan introduceerden we dit voorjaar in advertenties en op radio en tv. En die slogan krijgt nu ook in alle jingles, tunes en leaders op radio en tv een plek.

Wedstrijd

De keuze voor een melodie bij de slogan 'Altijd op Noord' is geen eenvoudige geweest. Vorige zomer hebben we een wedstrijd uitgeschreven, waarbij bedrijven die jingles maken zich konden presenteren. Interesse om het nieuwe geluid van Noord te maken was er over de hele wereld. Bij ons in Groningen natuurlijk, maar bijvoorbeeld ook in Engeland, Amerika en België. Vijftien geïnteresseerden wilden nieuwe audiovormgeving voor RTV Noord maken.
Uiteindelijk kwam de Belgische producent Brandy als beste uit de bus. De beste ideeën die -en dat is belangrijk in deze tijd- binnen het beschikbare budget gerealiseerd konden worden.

Nieuw geluid

De afgelopen maanden is achter de schermen gebrainstormd over hoe Noord moet klinken de komende jaren. Daarna is er gecomponeerd, hebben muzikanten de melodie ingespeeld, hebben zangers en zangeressen gezongen en Rob van Dam heeft de jingles ingesproken. Het resultaat van al dat werk hoort u vandaag voor het eerst.
Ik weet het, het is even wennen: als je al die jaren 'Waar je Groningen hoort' hebt meegezongen, meegefloten of meegeneuried. Maar ik geef u op een briefje, binnenkort zingt, fluit of neuriet u net zo vrolijk mee met 'Altijd op Noord!
Beluister hier een kort historisch overzicht van alle audiovormgeving van Radio Noord tot nu toe.