Opnieuw naar de tekentafel

Internet is pionieren. Dingen uitproberen, kijken of ze werken, mogelijk bijsturen, maar ook durven zeggen dat het niet loopt zoals je had gehoopt om vervolgens de stekker eruit te trekken. Daarna moet je opnieuw naar de tekentafel en kijken of het op een andere manier wel gaat werken. Zo is het ook met UwNieuws.
Sinds de lancering van onze vernieuwde site in januari hebben we geprobeerd uw ingezonden foto's en video's wat meer aandacht te geven op onze website. Op de UwNieuws-pagina waren ingestuurde nieuws- en weerfoto's te zien, waren nieuwsvideo's te bekijken en was er plek voor fotowedstrijden. Daarnaast pakte de redactie ingestuurde items met nieuwswaarde op en maakte er een leuk verhaal van. Deze verhalen kregen een prominente plek op de website.
Na een half jaar komen we er helaas achter dat de huidige opzet van UwNieuws niet de juiste is. We krijgen zeker wel foto's opgestuurd, maar vaak zijn het foto's die weinig nieuwswaarde hebben. Het geheel biedt te weinig aanknopingspunten om er een volledige nieuwspagina mee te vullen. Daarom stoppen we met UwNieuws in de huidige vorm.
Gelukkig zien we op bepaalde vlakken zeker wel aanknopingspunten. Zo worden er bij groot nieuwsberichten (festivals, branden, enzovoort) veel foto's ingestuurd en ontvangen we dan ook zelfgemaakte video's. Ook krijgen we bij fotowedstrijden veel respons.
De aankomende tijd gaan we dus terug naar de tekentafel. We gebruiken de ervaring die we opgedaan hebben met UwNieuws en proberen een andere aanpak te bedenken. Intussen kijken we nog wel naar alle ingestuurde foto's en video's en plaatsen we deze waar het kan bij onze artikelen. De weerfoto's zijn ook nog steeds vast onderdeel van onze nieuwsuitzending op TV Noord. Foto's kunt u nog steeds uploaden via onze nieuwspagina of via nieuwsfoto@rtvnoord.nl en weerfoto@rtvnoord.nl.
UwNieuws stopt in de huidige vorm, maar één ding staat in elk geval wel vast. Er zijn veel mensen in Groningen die graag nieuwsfoto's en -video's maken en deze ook willen delen met de rest van Groningen. Als omroep maken we daar graag gebruik van. Hoe we dat gaan doen hoort u nog van ons. Misschien heeft u zelf ook wel een suggestie. Die (en andere opmerkingen) horen we graag van u.