Scherm op Grote Markt bij WK-finale aub

Feest op de Grote Markt
Feest op de Grote Markt © Joshua Keller
Voor de stadsbestuurders is er toch eigenlijk geen keuze: er moet zondag gewoon een groot scherm komen op de Grote Markt. Geen discussie over mogelijk. Toch?
Een beetje zichzelf respecterende stad laat de kans op zo'n éénmalig binnenstad-evenement toch niet lopen. Dan de horeca maar even boos. Gaat wel weer over. Hoewel, zoveel te klagen zullen de horecabazen toch niet hebben. Zo'n scherm trekt op zeker extra publiek naar de stad. Dus ook met de zondagse omzet komt het wel goed, want er moet toch gedronken worden. In elk geval vooraf moed indrinken en bij goede afloop gaat de tap echt los.
Zeker, zo'n massaal feestje kost extra inspanning van politie en autoriteiten. Maar is dat zonder een openbaar tv-scherm ook al niet het geval? Bij verlies - laten we het niet hopen - zou het uit de hand kunnen lopen (laten we ook dat niet hopen). Maar dat risico is er ook zonder een gezamenlijke huiskamer op de Grote Markt. Kortom: waarom niet?
Er is goed nieuws voor de vele fans die zondagavond samen op onze Grote Markt de WK-finale willen beleven (en vooral als het wéér meezit samen feest willen vieren). Burgemeester Peter Rehwinkel werd gisteravond in de hossende binnenstad gegrepen door het spontane feestje na de overwinning op Uruguay. Kort na elven twitterde hij: "Ik zou zo'n scherm toch best leuk vinden!" En wie 'A' zegt....
Update: Kleine aanvulling naar aanleiding van de actualiteit. Rehwinkel komt helaas niet aan die 'B' toe. Inmiddels is besloten dat er geen schermen in de binnenstad geplaatst mogen worden. Uit zorg over de openbare orde. Nogmaals: die zorg zal er ook zonder schermen zijn. Dus een gemiste kans.