Kerstdrukte

Alles is anders in het pand van RTV Noord dit jaar. Niet het gebruikelijke langzaam terugschakelen richting de feestdagen. Integendeel. Er heerst meer bedrijvigheid dan ooit.
Naast de gebruikelijke (nieuws)programma's gaat veel energie naar de veranderingen die we in het nieuwe jaar doorvoeren op TV Noord.
Onderhandelingen met een presentator zijn in volle gang, de details van het contract met onze nieuwe weervrouw Harma Boer moeten uitgewerkt worden, de al dan niet ingehuurde specialisten klussen met volle overgave aan de vormgeving en de audio van het programma, regisseurs, editors en cameramensen worden in klasjes klaargestoomd voor de eisen die het nieuwe programma aan ze stelt, leidinggevenden proberen de meest efficiënte werkstroom vast te stellen om het ingewikkelde proces van TV-maken eenvoudig te laten lijken voor alle betrokkenen, Martin Drent, Alex Vissering en Boer Bus moeten aandacht krijgen voor hun nieuwe dagelijkse rubrieken waar we veel van verwachten, de verslaggevers zijn druk met het wennen aan hun nieuwe apparatuur en de mogelijkheden van het toekomstige programma, het interne nieuwjaarsontbijt op 3 januari moet goed worden afgestemd, de bezetting voor de proefuitzendingen op 2 januari (alleen voor intern gebruik) is een hoofdbreker voor de planning, de film over Henk Helmantel moet nog af, net als de Kerstbus en het programma Een muzikale Kerst vanuit Bethlehem, de producenten van de oud- en nieuwprogramma's (met hoofdrollen voor Pé en Rinus en uiteraard een centrale rol voor Alle 50 Goud) draaien verhitte overuren, persberichten vragen om een laatste goedkeurende blik, draaiboeken voor eventuele schaatsklassiekers worden geschreven met een schuin oog op de weersverwachtingen, afspraken met medewerkers en freelancers voor 2011 zijn in de afrondende fase en we vragen ons allemaal af wie de Groninger van het Jaar wordt.
Naast dus onze gebruikelijke hoogwaardige (nieuws)programma's. Wat hebben we toch een fantastisch vak.