26-jarige Groninger opgepakt als verdachte van Jaagpadmoord

In het onderzoek naar de Jaagpadmoord heeft de politie maandag een 26-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op dinsdagavond 14 mei Hidde Bergman uit Midwolda van het leven heeft beroofd.
De man zat al vast voor vernieling, meldt politiewoordvoerder Anthony Hogeveen. Meer informatie over de verdachte kan de politie op dit moment niet delen.

Neergestoken tijdens hardlopen

De 27-jarige Bergman was op de bewuste avond aan het hardlopen langs het Jaagpad in de buurt van het Zerniketerrein toen hij rond 19.15 uur werd neergestoken. Hij overleed aan zijn verwondingen.

Groot onderzoek

De politie stelde direct een grootschalig onderzoek in naar de verdachte. Er werd onder meer een compositietekening verspreid van een man die kort na de steekpartij in de buurt van het Jaagpad werd gezien. Of de opgepakte verdachte dezelfde persoon is als de man op de tekening, is niet bekend.
De verspreide compositietekening

Veel tips

De zaak kreeg landelijke aandacht. Zo besteedde tv-programma Opsporing Verzocht meerdere keren aandacht aan de moord. De politie kreeg in totaal meer dan 260 tips binnen over de zaak.

Bezorgdheid onder sportclubs


Omdat Bergman mogelijk een willekeurig slachtoffer is, zorgde de dodelijke steekpartij voor bezorgdheid onder sportclubs en onderwijsinstellingen. Onder meer de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit riepen studenten en werknemers op niet alleen van en naar het Zernike te fietsen. Dezelfde oproep deden meerderen sportclubs in de week na het incident.