Forum Groningen neemt extra veiligheidsmaatregelen

Forum Groningen
Forum Groningen © ANP / Hollandse Hoogte Venema Media
Bij Forum Groningen in hartje Stad worden maatregelen genomen om de veiligheid te verbeteren. Dit gebeurt naar aanleiding van 'een aantal incidenten met grote impact op omstanders en medewerkers', staat in een brief aan de gemeenteraad. Het gaat daarbij onder andere om zelfdodingspogingen vanaf het gebouw.
Op het dak van het Forum komt op de twee meter hoge glazen balustrade een extra rand met punten. De rand is ontworpen door de architect van het gebouw. Ook worden op het dak extra camera's geplaatst. De werkzaamheden aan het dak zijn naar verwachting in april klaar.
Tekst gaat verder onder de foto
Zo komt de dakrand eruit te zien
Zo komt de dakrand eruit te zien © Gemeente Groningen

Balustrades en roltrappen

Binnen in het gebouw worden de balustrades verhoogd, naar 1.35 meter. Volgens de gemeente moet dat bijdragen aan het veiligheidsgevoel van bezoekers.
Langs de bovenste roltrappen komt een extra rand. Die moet er onder meer voor zorgen dat mensen geen spullen, zoals drinkbekers, naar beneden kunnen laten vallen.
De werkzaamheden aan de balustrades en roltrappen zijn, als alles volgens schema verloopt, in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond.
Zelfmoordpreventie
Wil je praten over zelfmoord, ga dan naar 113.nl of bel met de hulplijn voor Zelfmoordpreventie: 0900 - 0113