1 April! Tweedehands seksspeeltjes, in je zwembroek naar Ring Zuid en toch geen 'woke-taferelen' in Noordlaren

Voor niets in je zwembroek naar Ring Zuid, maar gelukkig kon er toch gelachen worden
Voor niets in je zwembroek naar Ring Zuid, maar gelukkig kon er toch gelachen worden © Aanpak Ring Zuid
Het is vandaag 1 april en dat betekent dat er weer genoeg (flauwe) grappen zijn uitgehaald in onze provincie. De grappen die ons hebben bereikt hebben we speciaal voor jou op een rijtje gezet.
Dit artikel kan langer laden door alle sociale mediaberichten. Zie je geen berichten? Klik rechtsonder in de app op Meer, scroll daarna helemaal naar beneden en klik op Instellingen, klik daarna helemaal onderaan op Privacy en tot slot op Alles accepteren.

1) 'Van Fleur naar Willemijn'

Aldus veilingwebsite Onlineveilingmeester, die vorige week kenbaar maakte dat seksspeeltjes een tweede leven zouden krijgen via hun platform. Natuurlijk niets mis mee om af en toe wat te delen, maar we vermoeden dat we hier in de maling worden genomen. Kortom, 1 april: euh, kikker in je bil.

2) Poing-poing-poing

Iedereen die achter het net viste bij de Klap tot Klaploop tussen Stadskanaal en Musselkanaal, kon zich als doekje voor het bloeden nog inschrijven voor het Open Stadskanaals Skippybal Kampioenschap. Hoeveel deelnemers aan de start verschenen is niet bekend.

3) Blankenhoeve moet naam veranderen

Herberg De Blankenhoeve in Noordlaren zou de naam moeten veranderen omdat blank echt niet meer kon in dit 'woke-tijdperk', meldde stadsblog Sikkom. Sommige mensen waren daar zo ontstemd over, dat belangrijke 1 april-details over het hoofd werden gezien. Want: een raadsvergadering over dit onderwerp op tweede paasdag? Een raadslid met de naam E. Zel? Enfin, als het gaat om het aantal reacties een geslaagde grap, die Sikkom zelf ook al toegaf.

4) Zwemuitje valt in het water

Zwemmen in de waterkelder van de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg, het klonk zo mooi. Vooral voor zwemliefhebbers die weleens wat anders wilden. De teleurstelling was dan ook groot toen een handjevol enthousiastelingen pas ter plekke ontdekte dat ze in een klassieke 1 april-grap waren getrapt. Er werd desondanks sportief gereageerd.

5) Gluren naar worsten

En dat op live televisie. Je kunt onze buuromroep enige creativiteit niet ontzeggen. Dat de lancering uitgerekend vandaag plaatsvond deed veel mensen vermoeden dat het om een 1 aprilgrap ging, maar niets is minder waar. Veel kijkplezier.

6) Overdwars zwemmen

Er werd vandaag veel drukte verwacht in zwembad De Watertoren in Winschoten en om daarop te anticiperen werd een oproep gedaan: bezoekers van het zwembad werd verzocht om overdwars te zwemmen. Met zelfs een gescheiden zwemgedeelte voor snelle zwemmers. Hopelijk viel dit allemaal in goede banen te leiden.

7) Waakzaam, dienstbaar en onbemand

Samen met de politie in Zuidoost-Friesland kondigde de politie in het Westerkwartier aan dat met ingang van vandaag een onbemand voertuig in gebruik zou worden genomen om de veiligheid in het gebied te kunnen vergroten. Klinkt fantastisch, alleen hebben wij 'm nog niet in het echt gespot.