DAGWOORD: Dag woord

© RTV Noord
Siemon Reker neemt in maart volgend jaar afscheid als hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de RUG. Vanaf 2 maart pakte hij dagelijks een publicatie uit zijn Groninger boekenkast en legde de vinger telkens bij één wisselend woord daaruit. Dat resulteert in de werkdagelijkse column Dagwoord.
Wil dat, een jaar lang telkens dagelijks een andere Groninger publicatie uit de boekenkast pakken en iedere keer de vinger leggen bij telkens een ander woord? Ik probeer het in de rubriek Dagwoord vanaf begin maart dit jaar tot halverwege die maand in 2016. Goed, de vakanties vallen er buiten en de weekends ook. Maar dan resteren er nog altijd een ruime 200 stuks. Wil dat?
Als u het vervolg van Dagwoord wilt mee maken, moet u even overschakelen - wanneer we na de zomerstop op 1 september doorgaan, gebeurt dat niet meer via dit podium van RTV Noord. Abonneer u via de website van het Bureau Groninger Taal en Cultuur van de RUG dan komt de column dagelijks bij u in de bus (als die actie niet lukt, stuur me een mail s.j.h.reker@rug.nl en ik maak het in orde). U kunt de desbetreffende website ook bekijken, want daar komen op onregelmatige tijden nieuwe afleveringen te staan.
Eerder in augustus blikte Reinder Smith op deze zender verrassend terug op de RONO, een voorloper van RTV Noord. Hij liet daarbij opnamen zien uit 1971, niet eens zo lang voordat ik bij de regionale radio-omroep betrokken raakte. Het stoppen van Dagwoord op deze digitale plek zie ik als een mooie fade-out van een essentieel stuk van m'n leven in de voorbije 40 jaar - zó mag dat bij een naderende pensionering toch wel voor een keertje onder woorden gebracht worden?
Het ga u goed.