De Parlementaire Enquête Gaswinning: livestream

Bekijk ze hier live: de openbare verhoren van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen.

De belangrijkste vraag die in de enquête beantwoord moet worden: hoe is de gaswinning in 60 jaar tijd veranderd van succesverhaal tot probleemdossier?

Verhoren beginnen om 10.00 uur - dit zijn de data

De verhoren zijn opgedeeld in twee delen. Het eerste deel van de verhoren loopt van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli. Daarna is er een pauze in verband met het zomerreces van de Tweede Kamer. De openbare verhoren worden hervat op maandag 29 augustus en duren tot uiterlijk vrijdag 14 oktober. In de week van Prinsjesdag is er een week pauze.

De openbare verhoren beginnen elke dag om 10.00 uur en zijn te zien op deze pagina. In de Wekdienst om 6.00 uur 's ochtends lees je wie die dag worden verhoord.

Wie doen de verhoren?

De parlementaire enquêtecommissie bestaat uit zeven leden. Tom van der Lee (GroenLinks) is de voorzitter van de commissie. De overige leden zijn Peter Kwint (SP), Hülya Kat (D66) Judith Tielen (VVD), Stieneke van der Graaf (ChristenUnie), Barbara Kathmann (PvdA) en Anne Kuik (CDA). Kuik is er tijdens de eerste verhoren niet bij, omdat ze met zwangerschapsverlof is.

Volg bij RTV Noord alles over de enquête, met naast de livestream op deze pagina ook dagelijks een liveblog en updates op Radio en TV Noord.

Laatste nieuws over de parlementaire enquête: