De Parlementaire Enquête Gaswinning: livestream

Bekijk ze hier live: de openbare verhoren van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen.

Die gaswinning veranderde in zestig jaar tijd van succesverhaal tot probleemdossier. De belangrijkste vraag die in de enquête beantwoord moet worden is: hoe heeft het zover kunnen komen?

Verhoren beginnen om 10.00 uur - dit zijn de data

De openbare verhoren beginnen elke dag om 10.00 uur en zijn te zien op deze pagina. Elke ochtend lees je bij RTV Noord wie op die dag worden verhoord.

De verhoren zijn opgedeeld in twee delen. Deel één begint op maandag 27 juni en duurt tot en met vrijdag 1 juli, waarin twaalf personen worden gesproken. Daarna is er een pauze in verband met het zomerreces van de Tweede Kamer. De openbare verhoren worden weer hervat op maandag 29 augustus en duren tot uiterlijk vrijdag 14 oktober. In de week van Prinsjesdag is er een week pauze.

Wie doen de verhoren?

De parlementaire enquêtecommissie bestaat uit zeven leden. Tom van der Lee (GroenLinks) is de voorzitter van de commissie. De overige leden zijn Peter Kwint (SP), Hülya Kat (D66) Judith Tielen (VVD), Stieneke van der Graaf (ChristenUnie), Barbara Kathmann (PvdA) en Anne Kuik (CDA). Kuik is er tijdens de eerste verhoren niet bij, omdat ze met zwangerschapsverlof is.

Volg bij RTV Noord alles over de enquête, met naast de livestream op deze pagina ook dagelijks een liveblog en updates op Radio en TV Noord.

Laatste nieuws over de parlementaire enquête: