Belangrijk geld voor uitvinder slimme pen: ‘Het is baanbrekend’

Marc Tuinier
Marc Tuinier © Eigen foto
Ondernemer Marc Tuinier uit Groningen heeft bij een Amerikaanse investeerder 1,5 miljoen euro binnengehaald om te gebruiken voor de lancering van zijn nieuwste uitvinding, de Nuwa Pen. Een slimme pen, die in staat is om met inkt geschreven tekst te digitaliseren.
Tuinier (27), die met zijn bedrijf gevestigd is op het Zernikepark, heeft met andere investeringen erbij nu in totaal 2,5 miljoen euro aangetrokken om zo een brede basis te leggen voor een succesvolle lancering van de Nuwa Pen in maart van dit jaar. Inmiddels zijn een kleine drieduizend stuks in de voorverkoop weggezet. ‘Onze ambitie is om uiteindelijk een miljoen pennen te verkopen’, aldus een enthousiaste Tuinier.

Met drie camera's

De Nuwa Pen maakt gebruik van de nieuwste technieken. Drie kleine camera’s in een smartpen zijn in staat met inkt geschreven handschrift om te zetten in een digitale kopie op een smartphone. Via een app is het mogelijk om geschreven teksten overzichtelijk digitaal op te slaan. Daarnaast herkent de pen data en telefoonnummers om direct op te slaan. En communiceert al via een vijftigtal apps, zoals Google Drive, Evernote en Trello.
Lees verder onder de foto
Een prototype van de Nuwa Pen
Een prototype van de Nuwa Pen © Eigen foto
De naam van de investeerder blijft geheim. Wel is bekend dat het om een beursgenoteerd bedrijf gaat met specifieke interesse voor moderne toepassingen van producten voor de consument. Tuinier is niet alleen blij met het geld, maar ook met de hulp die hij bij deze investeerder kan krijgen bij het maken van strategische keuzes voor de toekomst.
Het is baanbrekend. Steeds meer partijen zien dat
Marc Tuinier - eigenaar Nuwa Inovation
Tuinier kwam begin vorig jaar met de geldschieter in contact toen hij met een Nederlandse delegatie mee was naar de grootste technologie beurs ter wereld voor consumenten elektronica, de CES in Las Vegas. Tuinier was toen als een van de weinige startende Nederlandse bedrijven geselecteerd om mee te mogen.

Overal al in beeld

Mondiaal is er al de nodige aandacht met artikelen op toonaangevende platforms als TechCrunch, Wired Magazine en de Washington Post, een grote krant in Amerika. ‘Het is duidelijk dat er veel belangstelling is rond Nuwa Pen, dus we kunnen niet wachten tot het op de markt komt.’ Ook in het Noorden is Tuinier in beeld. Hij won eind november de verkiezing van de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden.
Lees verder onder de foto
Marc Tuinier wint de Jonge ondernemersprijs van het Noorden 2023
Marc Tuinier wint de Jonge ondernemersprijs van het Noorden 2023 © Eigen foto
De ondernemer is van Friese en Texaanse komaf. In Texas hadden zijn ouders tussen 2000 en 2011 een boerderij. Hij is de investeerders enorm dankbaar. ‘We voelen dat ze achter ons staan en we hebben nu voldoende middelen voor de productie waar we met zijn allen naar uitkijken te realiseren.’

Nauwkeurig krijgen

Naast Nuwa Pen runt Tuinier ook het bedrijf Pen.Tips, waarmee hoesjes op de markt gebracht worden om digitaal te kunnen tekenen. Bij beide bedrijven werken momenteel veertig mensen, voornamelijk ingenieurs die bezig zijn alle instellingen van de pen tot op de sub-millimeter nauwkeurig te krijgen. ‘Ik ben heel trots op wat we doen. Het is baanbrekend en steeds meer partijen zien dat.’