'Zorg voor goed opgeleid personeel, het levert je als werkgever veel op'

Anneke Hemmen
Anneke Hemmen © RTV Noord
Een goed opgeleid personeelsbestand is niet alleen productiever, maar draagt ook bij aan de groei en het succes van het bedrijf. Werkgevers die investeren in opleidingen van hun medewerkers krijgen een competenter, gemotiveerder en tevredener team, zegt loopbaanadviseur en NoordZaken-expert Anneke Hemmen.
Maar waar moeten werkgevers allemaal rekening mee houden bij het opzetten van een effectief trainingsprogramma?
Dat begint met vaststellen van het doel van medewerkerstraining. Gaat het om verbeteren van specifieke vaardigheden of om bevordering van leiderschap en teamwerk?
Vaak zijn trainingen verplicht. Denk dan bijvoorbeeld aan VCA-certificaten voor in de techniek en bouw, of een F-gassen certificaat voor een monteur die airco’s plaatst.

Training op maat

Niet alle medewerkers hebben dezelfde opleidingsbehoeften. Werkgevers moeten de training dus aanpassen aan de individuele competenties en leerstijlen van hun werknemers. Vaak zijn ook voor afdelingen trainingen op maat samen te stellen.

Opleidingsmethoden

Er zijn tal van opleidingsmethoden beschikbaar, van klassikale training tot e-learning. Waar je voor kiest hangt af van de behoeften van de medewerkers en de aard van de training. Tussenvormen waarbij deels op locatie en deels thuis wordt gestudeerd zijn ook mogelijk.

Budget en middelen

Een van de uitdagingen is over het algemeen het budget voor trainingen. Daarnaast moet de medewerkers ook voldoende tijd worden gegund om de trainingen te volgen. Wees realistisch over geld en beschikbare tijd.

Welke opleider?

Kies je voor een trainingsbureau of maak je gebruik van een erkende opleider of ROC? Daarnaast is het ook goed om te kijken of collega's elkaar kunnen trainen. Hetzelfde geldt voor het samenstellen van een trainingsprogramma. Vaak hebben HR-collega's ervaring met opleidingen of trainingen. Die kunnen misschien zelf een bedrijfstraining vormgeven.
Hou ook rekening met de verplichtingen rond trainingsprogramma's. Dan gaat het over vergoeding voor trainingsuren en bescherming van persoonlijke gegevens van medewerkers in het kader van bijvoorbeeld e-learning.
Als werkgever ben je sinds augustus 2022 verplicht alle verplichte cursussen en trainingen zowel in tijd als geld te betalen voor je medewerkers.

Betrokkenheid bepaalt het succes

Succes van een trainingsprogramma hangt beslist af van de betrokkenheid van de medewerkers. Wanneer werknemers niet gemotiveerd zijn om deel te nemen aan een training en de voordelen ervan niet begrijpen, heeft deelname weinig zin.
Om medewerkers te motiveren kunnen werkgevers hen betrekken bij het opstellen van trainingsdoelen. Belangrijk is om ook het geleerde te evalueren.

Na de training

Is het geleerde toepasbaar in de praktijk? Dat is de belangrijkste vraag die na een training gesteld moet worden.
Medewerkerstraining is een investering die loont. Effectieve trainingsprogramma's dragen aantoonbaar bij aan het succes van een organisatie. Zorg dus voor een goed opgeleid personeelsbestand. Het is een troef die elke werkgever koestert.
Anneke Hemmen heeft een adviesbureau voor loopbaanmanagement