Poiesz zwicht: locatie in Tolbert blijft voorlopig hetzelfde

De Poiesz in Tolbert blijft voorlopig waar hij staat. Dat maakt de supermarkt dinsdag bekend. De directie zegt ongelukkig te zijn met de onrust die in het dorp is ontstaan en trekt het voorstel voor een andere locatie voorlopig in.
'We hebben een gezamenlijk belang en Poiesz wil graag nader in gesprek met alle betrokkenen over de mogelijke oplossingen', zegt directeur Piet Smit.

Plan van bewoners

Bewoners maakten samen een plan om de supermarkt in het centrum te houden. Zo suggereerden ze bijvoorbeeld dat Poiesz een huis achter de supermarkt kan opkopen om op die plek uit te breiden. Uitbreiding van het pand was de voornaamste reden waarom de supermarkt uit het centrum wilde vertrekken.
Het besluit werd maandagavond genomen in een bijeenkomst met zo'n 25 gasten.
Wethouder Rien Honnef van Leek is niet verrast over het besluit van Poeisz om voorlopig niet te verhuizen: 'Deze zaak heeft een eigen dynamiek gekregen in Tolbert. Poeisz heeft voorlopig zijn knopen geteld en we wachten af hoe het verder gaat.'
De raadscommissievergadering van komende donderdag, met als enige onderwerp de verhuizing van de supermarkt, gaat na het besluit van Poeisz niet meer door.