Mini-college waardevermindering (Deel 3): Ieder onderzoek een ander resultaat, hoe kan dat?

In deel drie van de mini-colleges waardevermindering gaat het over de methode van onderzoek naar waardevermindering. Volgens hoogleraar George de Kam is die methode mede bepalend voor de uitkomst. Verder gaat hij in op de rol van de financier en opdrachtgever in het onderzoek naar waardevermindering.
Uit het mini-college van gisteren blijkt dat het moeilijk is voor onderzoekers die niet door de NAM zijn ingehuurd om cijfers te krijgen van het bedrijf.
Hier is het tweede college door George de Kam terug te zien.
In het eerste mini-college legt De Kam uit dat de gemiddelde waardevermindering die hij vond in een gebied vaak twee keer zo groot was als het bedrag dat de NAM uitkeerde aan mensen die hun huis daar verkochten.
Dat college is hier terug te zien.

Vierdelig mini-college

Aanleiding voor de mini-colleges zijn vragen die de hoogleraar kreeg van inwoners van het aardbevingsgebied over de uitkomsten van zijn onderzoek. Hoe komt hij bijvoorbeeld bij de hoogte van bijna een miljard aan waardeverlies? En waarom hebben vergelijkbare onderzoeken eigenlijk steeds andere uitkomsten? Deze en twee andere hoofdvragen behandelt de hoogleraar in vier filmpjes op deze website.

Lees hier meer over woningwaarde in het RTV Noord Aardbevingsdossier.