Storm Meeden legt 'lijk' neer bij RWE

Het is dinsdagmorgen kwart voor acht. Vier gemaskerde mannen in zwarte pakken en met hoge hoeden op dragen een brancard naar het hoofdkantoor van RWE. Bovenop ligt een in plastic gewikkelde pop. De vier gooien er rode verf overheen en vertrekken weer.
Actiegroep Storm Meeden heeft dinsdagmorgen een 'lijk' op de stoep gelegd bij het hoofdkantoor van Energiemaatschappij RWE in het Duitse Essen.
Het Duitse energieconcern is betrokken bij de plannen voor de bouw van een groot windmolenpark bij Meeden. De actiegroep is fel tegen dat plan. Met de actie wil Storm Meeden duidelijk maken dat het bang is dat er gewonden gaan vallen als de plannen doorgaan.

Stinkbom
De actie dinsdagmorgen ontgaat de medewerkers van RWE. Wel komen er snel beveiligers naar buiten die de politie inschakelen. Ook de brandweer komt eropaf, omdat er een stinkbom bij de pop is neergelegd. De actievoerders zijn inmiddels al in geen velden of wegen meer te bekennen.
Jan Hendriks, woordvoerder van Storm Meeden, ontkent te hebben meegedaan aan de actie. Wel zegt hij dat er meer acties volgen. 'We geven de strijd hier nooit op. Wordt vervolgd.'