Direct een vraag stellen? Scroll dan meteen naar het formulier hieronder.

Je herkent het misschien wel: kinderen stellen vragen over van alles en nog wat, maar die vragen beantwoorden is zo makkelijk nog niet. Waarom vind je je eigen scheet stiekem niet stinken, hoezo vinden we sommige dingen vies smaken en waarom is de zee eigenlijk zout? Je verwacht het misschien niet, maar vrijwel alle vragen zijn wetenschappelijk te beantwoorden.

Dat gaan we doen in Eva zoekt uit. Met de leukste vragen die binnenkomen gaat Eva Hulscher naar de Rijksuniversiteit Groningen en zoekt de juiste wetenschapper bij elke vraag. De antwoorden zie je terug in de nieuwe rubriek, die dit najaar start op TV Noord.

Stel je vraag

Wat leuk dat je een vraag hebt voor de rubriek Eva zoekt uit. Hieronder kan je je vraag stellen en je contactgegevens achterlaten.

Extra leuk: als jouw vraag wordt uitgekozen neemt Eva contact met je op. Je mag dan een vlog van je vraag insturen en die wordt ook op televisie uitgezonden. Laat daarom graag wel even een telefoonnummer of emailadres achter, zodat ze je kan bereiken.