Founder Talks is dé talkshow voor ondernemend Groningen. Vier keer per jaar vragen RTV Noord-journalist Bart Breij en de zaal twee markante Groningse ondernemers het hemd van het lijf. De edities terugkijken en teruglezen doe je hier.

Founder Talks vindt een keer per kwartaal plaats in het Groninger Forum aan het Hereplein in Groningen. Elke editie worden twee inspirerende ondernemers uitgenodigd op het podium. Daar presenteren ze zichzelf kort, om daarna geïnterviewd te worden door de presentator en de zaal. Over ondernemen, belangrijke keuzes, fouten en de toekomst. Bij Founder Talks komen business, een band en een borrel samen.

 

Founder Talks terugkijken en teruglezen

Hieronder lees je welke gasten hun opwachting maakten in Founder Talks, met links naar de artikelen die we eraan besteden en, waar beschikbaar, de volledige interviews op video. Zo kan je de FounderTalks terugkijken en teruglezen:

 

Founder Talks 9: Denken als een familiebedrijf

- Marc Schriemer (tckl) was een van de mede-oprichters van iWink, wat uitgroeide tot misschien wel het grootste webbureau van Groningen. Ze gingen uit elkaar - nu is hij bezig met twee startups: bedrijfswaardeerder Leovalor en skybox-ontmoetingsapp tckl. (artikel)

- Christel Werkman (Werkman Hoofcare) is de vierde generatie aan het roer bij familie-hoefsmederij Werkman in Helpman. Ze zorgt er voor grote vernieuwing, in zowel het merkimago als... slimme sensoren, waardoor de paardenbusiness ineens meer dan ooit om software draait. (artikel)

 

Founder Talks 8: Twee ondernemers die het roer omgooien

- Maurtis Tepper (Eytemaheert) geeft leiding aan het succesvolle Reijnen Sealing in Peize... maar dat doet hij één uur per dag. De rest is hij een bijzonder duurzame boer die de Groninger Blaarkop in stand houdt - maar daarvoor tot en met Den Haag moet vechten (artikel)(video)

- Albert-Jan Swierstra (Martinus) besloot net voor zijn pensioen iets totaal anders te gaan doen. Hij verkocht zijn drukkerij en begon bierbrouwerij Martinus. Óók geen makkelijke markt. Hoe overleeft hij tussen zo'n 600 speciaalbierbrouwers? (artikel)(video)

 

Founder Talks 7: Recessie biedt een kans, en aan managers heb je niet veel

- Willem Straat (KeyPro Furnishing) verzorgt de inrichting en het meubilair voor onder andere expats en woningbouwcorporaties. Hij won in 2016 de Jonge Ondernemersprijs, maar het was een recessie die Straat een duw in de goede richting gaf (artikel) (video)
- Wies van ‘t Slot (365Werk) stond aan de wieg van het succes van Young Capital. De medewerkers van haar uitzendbureau regelen de meeste zaken zelf, want Van ‘t Slot is liever een leider dan een baas (artikel) (video)

 

Founder Talks 6: Balanceren tussen eigen producten en (de allergrootste) klanten

- Antje Meindersma (Alledaags) heeft met haar appbureau Alledaags een manier gevonden om te balanceren tussen werk voor klanten en haar eigen product: een leerplatform op basis van kunstmatige intelligentie. 'Je moet investeren met het geld van anderen' (artikel) (video)
- René Bolhuis (Horus View & Explore) rekent onder andere de Tweede Kamer, de Nederlandse politie, het Krugerpark en Manchester City tot zijn klanten. Hoe dat gelukt is? 'We geloven niet in concurrenten, maar in partners. Eigenlijk zijn we de research & development afdeling van grote bedrijven' (artikel) (video)

 

Founder Talks 5: Medisch innoveren met een lange adem en investeren in startups

- Bart van den Berg (Diagnoptics) heeft een apparaat waarmee huisartsen in enkele seconden kunnen diagnosticeren op hart- en vaatziekten. Maar: voordat je in de medische wereld een voet tussen de deur hebt, word je gedwongen om commerciële keuzes te maken (artikel) (video)
- Marco de Jong (G-Force) bewandelde een omgekeerd ondernemerspad: van commercieel directeur tot... startups. Daarin investeert hij met zijn eigen G-Force. Hoe hoog is het niveau? (artikel) (video)

 

Founder Talks 4: Megawebshop-in-wording en hits voorspellen

- Benjamin Derksen (Frank) breidt in hoog tempo uit met zijn webshopbedrijf Frank, dat vanuit Groningen in nu al 25 landen opereert. De ambities zijn torenhoog, maar: het is en blijft een ICT-bedrijf (artikel) (video)
- Ard Boer (innovator in de muziekbranche) speelt met alle nieuwe technologieën die hij vaak niet aangesmeerd krijgt bij de muziekbranche. Nu kan hij met big data zelf hitpotentie voorspellen... maar hij is er zelf nog niet van overtuigd (artikel) (video)

 

Founder Talks 3: Primeurs: een Tesla op waterstof en de invulling van De Merckt

- Stefan Holthausen (Holthausen) innoveert met waterstof in voertuigen, en kondigt op de valreep Holthausens Tesla op waterstof aan. Die 'Hesla' gaat daarna de wereld over (artikel)
- Patrick Beijk (Mr. Mofongo) over zijn 'sabbatical' waarin hij top-natuurfotograaf werd, over de robotarm en andere uitvindingen in zijn horecaformule Mr. Mofongo en zijn nieuwe project: hoekpand De Merckt aan de Grote Markt (artikel)

 

Founder Talks 2: Boeren warm maken voor data en jezelf opnieuw uitvinden

- Janneke Hadders (Dacom) heeft agrarische datasoftware die de wereld over gaat, maar de boeren willen er nog niet aan (artikel)
- Anne de Vries (Tubbber) werd rijk met zijn eerste bedrijf, ging kapot met zijn tweede, en vond zichzelf opnieuw uit met de derde: de Airbnb voor yachts (artikel)

 

Founder Talks 1: De uitvaartinnovator en maatschappelijk designer

- Evert de Niet (Algemeen Belang DELA) neemt het op zich de meest duurzame uitvaart van Nederland te maken (artikel)
- Albert Buring (212Fahrenheit) over de inspiratie achter en zijn gewonnen prijzen voor maatschappelijke designs (artikel)

 

Een volgende Founder Talks bijwonen? 

Toegang tot Founder Talks is gratis, maar reserveren is vereist.
Hier zie je wanneer de volgende Founder Talks is - en kan je ook je plek reserveren.