Oproep: Heeft u ook huisaltaar?

Een afspiegeling van de ziel worden ze wel genoemd, de persoonlijke binnenwereld naar buiten gekeerd. Huisaltaren zijn het antwoord op de ontzuiling en de ontkerkelijking in de Groningse samenleving.
De behoefte bij mensen om uiting te geven aan religiositeit en spiritualiteit is van alle tijden. De persoonlijke stilte- en meditatieruimtes of aanbidding van heiligenbeelden van Maria of Boeddha gebeurt steeds vaker thuis in de intieme huiselijke sfeer.
De Groningse theologe Elisabeth Koops onderzocht het fenomeen huisaltaar en schreef er een boek over: "Mannen en vrouwen met een huisaltaar zijn op zoek naar rust, soms naar contact met overledenen of een goddelijke wereld, naar een of andere God of naar de God in hun zelf", aldus de theologe. De laatste trend is het virtuele huisaltaar: op www.gratefulness.org kun je (gratis) een virtueel kaarsje ontsteken voor je dierbaren of jezelf.

Gezocht

De redactie van God in Groningen wil graag zien hoe Groningers hun huisaltaar hebben ingericht. Stuur of mail ons een foto van uw huisaltaar, met de telefoon is dat een kleine moeite. De verschillende huisaltaren worden dan op onze website geplaatst. In maximaal 150 woorden kunt u omschrijven wat het huisaltaar voor u betekent. Indien gewenst kan dat ook anoniem. Stuur uw bijdrage naar godingroningen@rtvnoord.nl.