'Beschermer' tippelaarsters hoort cel tegen zich eisen

© Jos Schuurman/FPS
Tegen een 44-jarige Stadjer is voor diefstal met geweld en vernieling een celstraf van honderd dagen, waarvan 21 dagen onvoorwaardelijk geëist. Het onvoorwaardelijke deel heeft de man al in voorarrest uitgezeten.
Aanrijding

In april reden agenten naar de Bornholmstraat in verband met een aanrijding. De 44-jarige Stadjer had opzettelijk een andere auto klemgereden en vernield. Die auto werd bestuurd door een man die vlak daarvoor een tippelaarster had opgepikt.

Beschermer

De Groninger reed dit stel achterna omdat hij vermoedde dat de vrouw bestolen zou worden door de man. De Stadjer deed dit omdat hij tippelaarsters beschermd in ruil voor eten en drinken.

Geen bewijs

De Stadjer rukte vervolgens de gouden ketting van de hals van de klant. Hij zegt zelf dit te hebben gedaan, omdat hij wilde beletten dat de man zou vluchten en dna-materiaal veilig zou stellen en dus niet om te stelen.
Volgens de advocaat van de Stadjer valt diefstal met geweld niet te bewijzen en heeft hij hiervoor vrijspraak gevraagd. De uitspraak volgt over twee weken.