Wie wordt de Groninger van het Jaar 2014?

De verkiezing van de Groninger van het Jaar start maandag 1 december. Heeft u al een favoriete kandidaat in gedachten? Dan kunt u hem of haar vanaf maandag nomineren voor de titel. De drie meest genomineerden maken in een 2 weken durende verkiezing uit wie de Groninger van het Jaar wordt.
De winnaar van de verkiezing wordt op oudjaarsdag bekend gemaakt. Dat gebeurt in het programma Goud op Noord, tussen 13.00 en 14.00 uur. Dan weten wie de opvolger is geworden van Arjen Robben, de winnaar in 2013.
Spelregels
De verkiezing voor de Groninger van het Jaar heeft enkele eenvoudige regels, waar het de kandidaten betreft. Met deze regels in het achterhoofd is het snel helder welke mensen u kunt nomineren:
- De Groninger van het Jaar is het afgelopen jaar actief geweest in de provincie Groningen en/of heeft daar gewoond
- Medewerkers van RTV Noord, in vaste dienst of freelancer, doen niet mee aan de verkiezing
- De Groninger van het Jaar is een persoon (geen fantasiefiguren of mensen die onder een schuilnaam opereren) en geen organisatie of een (vertegenwoordiger van) bedrijf of gemeenschap.
Hoewel elk jaar mensen het vol enthousiasme proberen, wordt over de verkiezing, genomineerden, kandidaten en winnaars niet gecorrespondeerd.