Wie is jouw Groninger van het Jaar 2021?

Susan Top, Nel Postmus en Onno Kukler. Dát zijn de drie personen die het meest zijn genomineerd voor de Groninger van het Jaar 2021. Nu is het tijd om te stemmen!

Na vier dagen van nomineren kan er vanaf maandag 13 december gestemd worden op drie vaakst genomineerde kandidaten. Na die week van stemmen maken we op vrijdag 17 december om 18.00 uur in Noord Vandaag bekend wie de winnaar van de alweer 30ste jaargang is geworden!

Op deze Groningers kan je stemmen:

Nel Postmus
Samen met haar man Nico zet Nel Postmus (links op de foto) zich in voor mensen die in stille armoede leven. Zo verzamelt ze ieder jaar duizenden Sinterklaascadeautjes voor kinderen die anders niets zouden krijgen op Pakjesavond.

Onno Kukler

Onno Kukler (rechts op de foto) richtte samen met zijn vrouw Margriet Kids United op, een voetbalvereniging voor kinderen met een beperking. Hun zoon Sandro, die destijds tien jaar was en kampte met een lichamelijke beperking en verstandelijke achterstand, wilde graag in zijn eigen omgeving voetballen. Zijn ouders realiseerden die droom.

Susan Top

Zeven jaar lang heeft Susan Top (midden op de foto) als secretaris van het Groninger Gasberaad gestreden voor genoegdoening voor aardbevingsslachtoffers. Haar vertrek wordt gezien als een aderlating; niet alleen voor het Gasberaad, maar vooral voor de Groningers.

Stem via deze link!