'Blijf maatschappelijke partijen betrekken in aanpak aardbevingen'

Als het aan burgemeester Albert Rodenboog ligt van de gemeente Loppersum blijven alle betrokken partijen met elkaar in gesprek als het gaat om de aanpak van de aardbevingsproblematiek.
Hij reageert hiermee op het terugtrekken van maatschappelijke organisaties uit de Dialoogtafel.

Belang maatschappelijke organisaties

Zowel de maatschappelijke partijen, de Groninger Bodembeweging maar ook de overheidspartijen willen volgens Rodenboog maar een ding: 'Hoe die Dialoogtafel er ook uit komt te zien, die maatschappelijke organisaties moeten betrokken worden bij het vervolg. Dat staat voor ons bovenaan.'

Groninger Gasberaad

De maatschappelijke organisaties in de Dialoogtafel lieten maandag weten het overlegorgaan de rug toe keren. Ze willen verder als het Groninger Gasberaad, dat zaken doet met Nationaal Coördinator Hans Alders.

'Anders groeien we bij elkaar weg'

Rodenboog is bang dat een afscheiding van de maatschappelijke partijen zoals natuur- en milieuorganisaties, LTO Noord en woningbouwcorporaties niet ten goede komt voor het voortbestaan van goed overleg. 'Zonder die partijen groeien we allemaal bij elkaar weg en dan komt het echt niet goed', zegt hij.

Donderdag cruciaal

De Lopster burgemeester houdt daarom vast aan komende donderdag, dan komt de Dialoogtafel bij elkaar en wordt er vergaderd over de toekomst van het overlegorgaan: 'De stukken liggen voor en die moeten we met elkaar bespreken, donderdag wordt een cruciale dag.'