FC Groningen verliest van Vitesse

ARNHEM - Het is FC Groningen niet gelukt om in de tweede competitiewedstrijd de eerste overwinning te behalen. De ploeg van Ron Jans verloor vrijdagavond in Arnhem met 1-0 van Vitesse.Theo Janssen maakte na ruim een half uur het beslissende doelpunt uit een vrije trap vanaf twintig meter. Vitesse kreeg voor rust en vlak na rust de beste kansen, maar keeper Bas Roorda was uitstekend bezig. In die periode speelde FC Groningen op de counter en had Paul Matthijs pech met een schot op de paal. Het laatste halfuur was fascinerend. FC Groningen ging vrijuit spelen en was de baas, terwijl Vitesse in de counter telkens Roorda tegenkwam. De kansen van de FC waren niet besteed aan Chris de Witte, Martin Drent, Glen Salmon en Danny Buijs.