FC Groningen eervol ten onder tegen Ajax

GRONINGEN - Het is FC Groningen woensdag niet gelukt de voorronde van de Champions League te bereiken. In de Euroborg won Groningen weliswaar met 2-1 van Ajax, maar doordat de Amsterdammers vorige week de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs met 2-0 hebben gewonnen, gaan zij door naar de voorronde.
In de eerste helft dicteerde FC Groningen de wedstrijd. De ploeg kreeg daardoor kans op kans. Nevland slaagde er uiteindelijk in de 43e minuut in om 1-0 te scoren. In de tweede helft scoorde Silva in de 61e minuut met een schitterend afstandsschot 2-0 voor de Groningers.
Terwijl iedereen al rekening hield met een verlenging, benutte Sneijder twee minuten voor tijd een van de weinige kansen voor Ajax: 2-1.
In de laatste minuut kregen Buijs (Groningen) en Boukhari (Ajax) na een handgemeen een rode kaart.
Door de uitslag speelt Groningen volgend seizoen mee in de strijd om de UEFA-cup.