Twaalf jaar cel en tbs voor gifmoord

GRONINGEN - Een 51-jarige vrouw uit Stadskanaal, die haar moeder en echtgenoot heeft vergiftigd, hangt twaalf jaar gevangenisstraf en tbs boven het hoofd. Haar moeder overleefde de vergiftiging niet; haar echtgenoot wel.
De zaken kwamen aan het licht, toen de echtgenoot in juli dit jaar in het Refajaziekenhuis werd opgenomen met inwendige bloedingen. Onderzoek wees uit dat er een grote hoeveelheid van het medicijn Marcoumar in zijn bloed zat. De vrouw gebruikt dit medicijn, omdat ze suikerziekte heeft. Ze bekende dat ze de pillen 's avonds door de yohurt van haar echtgenoot mengde.
Na deze zaak werd ook de dood van de moeder van de vrouw onderzocht. Die was overleden aan een hersenbloeding. Haar lichaam werd opgegraven en ook bij haar werd een grote hoeveelheid Marcoumar aangetroffen.
De vrouw zegt haar moeder te hebben vermoord, omdat die haar altijd getreiterd en onderdrukt zou hebben. Haar dood vierde ze met een paar biertjes. Ze vergiftigde haar man, omdat ze rust nodig had, zo verklaarde de vrouw donderdag in de rechtszaal.
Justitie eist niet alleen gevangenisstraf, maar ook tbs, omdat de vrouw volgens het Pieter Baan Centrum een persoonlijkheidsstoornis heeft en koel en berekenend is. De kans op herhaling zou zeer groot zijn.