Werkzaamheden Ring Zuid donderdag van start

Werkzaamheden Ring Zuid donderdag van start
GRONINGEN - Bij de zuidelijke ringweg van Groningen begint Rijkswaterstaat donderdag meerdere proeven om het verkeer sneller te laten doorstromen. De veranderingen gelden alleen tijdens de ochtendspits op de maandag, de dinsdag en de donderdag.
De proef richt zich op twee belangrijke knooppunten. De eerste is de A28 vanuit Assen, de tweede is de aansluiting van de A7 vanuit de richting Hoogezand op de ringweg.
Bij de afslag Haren komt een 'snelheidsdeken', die de drukte op de weg meet. Als er meer dan 3000 voertuigen per uur langsrazen, zakt de maximumtemperatuur naar 90 kilometer per uur. Aan de andere kant probeert Rijkswaterstaat de mensen vanuit Haren sneller de snelweg op te krijgen. Even verderop, bij Eelde komen borden om het uitvoegen te versoepelen.
Op de A7 krijgt het verkeer uit de richting Hoogezand een extra rijstrook om de ringweg op te draaien richting Drachten. Vanuit de oostelijke ring betekent dat er een rijstrook minder is.
Rijkswaterstaat begint de proeven expres in de vakantie. Op maandag, als het echt druk wordt, moet het gesmeerd verlopen.