Stadspartij pleit voor bouwen met duurzaam beton

Stadspartij pleit voor bouwen met duurzaam beton
GRONINGEN - Volgens de Stadspartij moet Groningen de eerste Nederlandse stad worden die met duurzaam beton gaat bouwen. Zij presenteerden donderdag het product poraver.
Duurzaamheid is een belangrijk thema in de stad Groningen. De gemeente wil in 2025 de meest duurzame stad van Nederland zijn. Ook de oppositiepartijen dragen hun steentje hierin bij. Zo is de Stadspartij via diverse bronnen een duurzaam type beton op het spoor gekomen, poraver.
De oppositiepartij pleit ervoor dat Groningen de eerste stad in het land wordt die met duurzaam beton gaat bouwen. Poraver is gemaakt van gerecycled glas en wordt op dit moment al gebruikt in Duitsland en Zweden. Voordelen van poraver zijn dat het minder weegt, de kou er minder in trekt, het langer mee gaat en bovendien dat het net zo duur is als gewoon beton.
Fractievoorzitter Geert Spieker van de Stadspartij presenteerde het product donderdag aan aan de wethouders Visscher en De Vries. Wethouder Visscher liet weten enthousiast te zijn over het initiatief van de oppositie om mee te denken over het thema duurzaamheid. Het product verdiende het volgens hem om geïntroduceerd te worden in de Groninger bouwwereld, om zodoende de interesse te peilen bij de ondernemingen.