Eten is weer een beleving in het Ufkenshuis

SIDDEBUREN - Voor de bewoners van woonzorgcentrum het Ufkenshuis in Siddeburen geen kleffe hap, maar salade met gerookte zalm, lamsrugfilet of gegrilde witte vis met asperges.
Het Ufkenshuis is geen regulier verzorgingstehuis, want het huisvest sinds een jaar een heus restaurant, de Eetkamer van Oranje. De gasten, zowel bewoners als niet-bewoners, worden er netjes bediend en er wordt een goed glas wijn geschonken.
Een geweldig intitiatief, vond ook kok Hans van Diest van Gasterij de Seghesteen. Daarom kokkerelde hij dinsdag een overheerlijke 'aspergedis' voor de gasten.
Zorggroep Fivelland bedacht het concept, omdat het de kwaliteit van eten weer hoog in het vaandel wilde. Niet meer eten wat de pot schaft, maar de keus hebben uit diverse menu's. Geen kleffe hap meer, maar versbereide maaltijden uit een keuken op locatie. Eten moest weer een beleving worden.