Redder BV Veendam blijkt oud-inwoner te zijn

VEENDAM - De Redema-Groep uit IJsselstein is onlangs de mysterieuze redder in nood geweest voor de BV Veendam.
Deze internationale ontwikkelingsmaatschappij, onder leiding van de in Veendam opgegroeide Ruud Sanders, heeft het liquiditeitsgat van 750.000 euro gedicht. Hiermee heeft de Redema-Groep de voetbalclub van de ondergang gered. Het is nog onduidelijk wat de onderneming 'terug wil' voor de financiële steun.
De internationale ontwikkelingsmaatschappij doet zaken in binnen- en buitenland. In Nederland is Redema recentelijk betrokken geweest bij de bouw van winkelcentra in Roden en Drachten. Ook zou het zich bezig houden met de ontwikkeling van een outletcenter in de gemeente Menterwolde. Vandaar dat er ook volop gespeculeerd wordt over de locatie van het nieuwe stadion van de BV Veendam. Er wordt gedacht aan een combinatie van beide in de Gouden Driehoek.
Niemand wilde nog reageren op de bekendmaking van de mysterieuze redder. Ruud Sanders wordt momenteel behandeld in het ziekenhuis voor een aandoening aan zijn rug De verwachting is dat hij binnen enkele weken zal reageren en meer duidelijkheid zal geven.