FC Groningen wint Eurovoetbaltoernooi

GRONINGEN - FC Groningen heeft de 31e editie van het Eurovoetbaltoernooi gewonnen. De Groningers klopten Slavia Praag met 2-0.
Op het hoofdveld van de Esserberg in Haren bleek FC Groningen al na acht minuten na de aftrap de Tsjechen de baas, toen Stefan Nijland met een genadeloos afstandsschot de toon zette.
De eerste helft maakten de Tsjechen sowieso een uitgebluste indruk. Dat veranderde enigszins na rust, maar die revival bood geen soelaas meer; FC Groningen was duidelijk de sterkere van de twee. Vlak voor het einde maakte Sander Rozema het tweede doelpunt.
SC Heerenveen, dat FC Zenit versloeg na strafschoppen, werd derde.
Het is de tweede maal dat Groningen het toernooi wint. Die eer viel de club eerder te beurt in 1986, toen de Groningers, ook met 2-0, wonnen van de DDR.
Na de wedstrijd mocht de FC de beker in ontvangst nemen. Stefan Nijland werd bovendien uitgeroepen tot beste speler van het toernooi, dat door ongeveer 30.000 mensen werd bezocht. Topscorer was Marko Arnautovic en Michael Kershakov werd uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi.
Meer informatie is te vinden op de website van Eurovoetbal.