Eerste inspraakavond over toekomst Europa

GRONINGEN - Ongeveer 150 aanwezigen gaven maandagavond gehoor aan de oproep om mee te discusseren over het thema 'Europa: hoe nu verder?'
De Tweede Kamer heeft een serie van inspraakbijeenkomsten georganiseerd, om de burger mee te laten denken over de toekomst van Europa.
Of de kamerleden na de sessie van maandag in Groningen daadwerkelijk wijzer zijn geworden, is echter de vraag. Want de 'gewone' burger leek in geen velden of wegen te bekennen. Het waren vooral studenten en hoger opgeleiden die de avond bijwoonden.
Bovendien leek het merendeel van de aanwezigen er toch vooral pro-Europese inzichten op na te houden. Wat de voorzitter van de commissie, Harm-Evert Waalkens betreft, heeft dat echter ook zijn waarde. Het toont immers aan dat het debat over Europa leeft en dat de mensen in Nederland betrokken zijn en dat is grote winst, aldus Waalkens.
De kamercommissie gaat deze week nog naar Apeldoorn, Eindhoven en Den Haag. In juni volgen de nationale en internationale debatten over een nieuw Europees verdrag.