Hoogvliegersdag Eelde gaat wel door

Hoogvliegersdag Eelde gaat wel door
EELDE - In Eelde waren de afgelopen week alle evenementen afgeblazen, in verband met de drie omgekomen brandweerlieden. Maar zaterdag wordt op Groningen Airport Eelde voor het eerst weer een feestelijke dag gehouden: De Hoogvliegersdag.
Het gaat om een feestdag voor zo'n negentig zieke en gehandicapte kinderen, waarvoor 23 vliegtuigen klaarstaan. Hen wordt een leuke dag mét een vlucht in een vliegtuigje aangeboden.
Ondanks de tragische dood van de drie brandweerlieden, heeft de organisatie besloten de Hoogvliegersdag door te laten gaan. De organisatie benadrukt dat de Hoogvliegersdag geen publiek evenement is, in tegenstelling tot de andere afgelaste evenementen. Bovendien zou familie van één van de overleden brandweerlieden ook hebben aangedrongen op het door laten gaan van de dag.
Het is de bedoeling dat zaterdag in het teken zal staan van feest voor de kinderen. Vanaf zaterdag zullen de vlaggen daarom ook niet meer halfstok hangen op het vliegveld. Wel wordt er gevlogen in een 'missing-man-formation'.