Raad niet onder de indruk van SP-onderzoek over politie

GRONINGEN - Lauwe reacties woensdagavond in de stadse politiek op de uitslag van de SP-enquête onder Groningse politieagenten.
Volgens de SP zou er grote onvrede zijn in het Groninger politiekorps; 63 procent van de agenten gaf aan ontevreden te zijn over hun werk. In de raadscommissie Financiën en Veiligheid kreeg het onderzoek woensdagavond maar weinig gehoor. De VVD veegde er de vloer mee aan en ook de PvdA heeft twijfels bij het stuk. De fracties wijzen op een onderzoek van de politie zelf, waaruit blijkt dat 72 procent van agenten juist erg tevreden is over het werk.
In een brief aan de raad had het college van burgemeester wethouders al een groot deel van het onderzoek weerlegd. Naast de SP namen alle fracties genoegen met deze beantwoording. De SP zelf laat de zaak niet rusten. Met name de jaarlijkse toelage van 13.000 euro voor korpschef Oscar Drost steekt de partij. Dros vindt zelf dat er wel meer transparantie mag zijn over de verschillen in arbeidsvoorwaarden tussen de korpsen, maar volgens Dros is het in alle redelijkheid en zorgvuldigheid afgesproken.