Bedum opnieuw opgeschrikt door autobranden

BEDUM - Opnieuw zijn er in Bedum twee auto's in vlammen op gegaan. Het zijn de veertiende en vijftiende autobranden in het dorp in een jaar tijd.
De brandweer rukte tegen kwart voor vijf uit voor brand in een geparkeerde auto naast een woning aan de Sperwer. Een auto die naast het brandende voertuig stond, kon snel worden verplaatst en raakte niet beschadigd. Nog tijdens het nablussen kwam er rond half zes melding van een tweede brand, nu aan de Almastraat. Hier stond een langs de stoep geparkeerde auto in brand. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.
Eerder was door de politie al verscherpt toezicht ingesteld voor het dorp. Forensische rechercheurs zijn sporenonderzoek gestart. Ook werd direct een buurtonderzoek gehouden. Dit leidde niet tot aanhoudingen. De politie doet een nadrukkelijke oproep om alle informatie, hoe klein ook, die mogelijk leiden tot oplossing van deze brandstichtingen, te melden. Dat kan via (0900-8844) of anoniem via de Criminele Inlichtingen Eenheid (06-44923562) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).