Nic. in slotseconden naast Blauw-Wit

Topscorer Friso Boode
Topscorer Friso Boode © Archief - Jan Kamming/Actafotografie
AMSTERDAM - De korfballers van Nic./Alfa-College hebben zaterdagavond met 25-25 gelijkgespeeld tegen Blauw-Wit. De ploeg van coach Mike Vlietstra kwam in Amsterdam twee seconden voor tijd gelijk door een treffer van Friso Boode.
De hele wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Blauw-Wit had in de eerste helft een licht overwicht en stond bij rust met 12-11 voor. Direct na de hervatting zette Ricky Wu de Groningers op gelijke hoogte. Beide ploegen namen om beurten een voorsprong, maar konden allebei geen beslissend gat slaan. Toen de thuisploeg met nog 26 seconden te spelen de 25-24 scoorde leek het duel verloren voor Nic. Friso Boode dacht hier echter anders over en bracht na een snelle aanval vlak voor tijd alsnog de gelijkmaker op de borden met een ver afstandsschot.
Het was een hectisch duel in Amsterdam. Beide coaches kregen een gele kaart van de scheidsrechter. Voor Nic.-coach Mike Vlietstra betekent dit dat hij een schorsing van één duel tegemoet kan zien omdat hij eerder in het seizoen ook al eens een gele kaart ontving. Topscorer aan de kant van de Groningers was Friso Boode met 8 treffers, Ricky Wu trof 6 maal doel. Nic. staat achtste in de korfbal league met 7 punten uit 11 duels.