Flames verslaat Zwolle door superieure defensie

ZWOLLE - Gasterra Flames heeft zondagmiddag met duidelijke cijfers van Landstede Zwolle gewonnen: 80-39. De dubbele ontmoeting voor de kwartfinale van het bekertoernooi is met deze overwinning uitstekend begonnen voor de Groningers.
Aan de basis van de grote overwinning stond de verdediging van Flames. Er werd gedisciplineerd gespeeld, waardoor Zwolle amper tot scoren kwam. In het eerste en tweede kwart kon Zwolle nog aardig bijblijven. Toch had Flames bij rust al een kleine voorsprong: 32-22. In het derde kwart werd het beslissende verschil gemaakt. De Groningers deklasseerden Zwolle en liepen uit naar een 61-24 voorsprong. In het vierde kwart mocht de gehele bank van coach Marco van den Berg in actie komen. Ook deze periode werd winnend afgesloten waardoor de eindstand 80-39 werd.
Uitblinker was Steve Ross met 12 rebounds en 11 punten. Tim Blue, Jason Dourisseau en Matt Bausscher eindigden ook in de dubbele cijfers. Door de ruime overwinning is de bekerreturn op dinsdag 23 februari een formaliteit geworden.