Radio Noord-rubriek De Standplaats: verslaggevers elke werkdag op avontuur!

Okkie Smit op locatie
Okkie Smit op locatie
Alle werkdagen vormt de rubriek “de Standplaats” ’s ochtends een rode draad door de uitzendingen van Radio Noord.
Ervaren verslaggevers (Erik Sjoerd Nauta en Okkie Smit) geven hun medewerking aan de rubriek die ook wel eens wordt of werd verzorgd door: Ellen Bourgonje ,Jaap Nienhuis , Wiebe Klijnstra, Ronald Niemeijer en Frits Emmelkamp.
De succesvolle rubriek bestaat inmiddels een groot aantal jaren. Okkie Smit is één van de mensen van het eerste uur en nog steeds laaiend enthousiast.
“De mooiste klus die je maar kunt bedenken” roept hij regelmatig tegen wie het maar horen wil. “Wie kan in de baas z’n tijd (het wordt nog betaald ook!) gaan zwemmen in een zwembad? Of wie kan op verzoek van een visboer gratis vis eten en daarmee ook nog een goed doel dienen?
Zo maar een kleine greep uit de “avonturen” die Okkie recentelijk beleefde. De aanleiding voor het zwemmen in werktijd lag gelegen in klachten van bezoekers van zwembad “De Kalkwijck” in Hoogezand. De verslaggever probeerde te bewerkstelligen dat een groepje “vroege vogels” al om 7 uur in het water kan springen en dat ze droog en warm kunnen wachten tot het bad open gaat. Helaas mislukte die poging, hetgeen de vasthoudende reporter zelden overkomt!
Meer succes had hij met de actie “haringeten voor het goede doel”. Die leverde 200 euro op. Een visboer bood aan voor elke haring die de verslaggever zou nuttigen 10 euro te doneren voor de slachtoffers van de aardbeving Haïti. Hoewel voedingsdeskundigen vraagtekens plaatsen bij de gang van zaken, houdt de Radio Noord medewerker vol alleen maar een positief (en geen “winderig”) gevoel te hebben aan het verorberen van deze lekkernij. Al was die ruimschoots voorzien van uitjes!