Flames uit beker gestoten door Leiden

ALMERE - Het is GasTerra Flames vrijdagavond niet gelukt om door te dringen tot de finale van het nationale bekertoernooi. In een zinderende halve finale wedstrijd was Leiden uiteindelijk met 75-72 te sterk.
In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Leiden had wel constant een kleine voorsprong en stond bij rust met 38-35 voor. Langzaam maar zeker kwam Flames iets beter in de wedstrijd. Onder aanvoering van met name Matt Haryasz namen de Groningers aan het einde van het derde kwart een 60-57 voorsprong. In het laatste kwart stond Flames lange tijd op voorsprong en leek de overwinning dichterbij te komen.
Maar onder aanvoering van uitblinker Danny Gibson, die 23 punten maakte, kwam Leiden terug en nam met nog vier minuten op de klok een 69-68 voorsprong. De beslissing viel 16 seconden voor tijd doordat Ronny LeMelle namens Leiden bij de stand 72-72 de beslissende driepunter wist binnen te schieten. Matt Bauscher ging na de laatste aanval met nog drie seconden op de klok ook voor een driepunter, maar zijn schot viel niet.
Hierdoor werd de ploeg van coach Marco van den Berg uitgeschakeld voor de finale. Topscorer aan de kant van Flames was Matt Haryasz met 20 punten. Aron Roye moest aan het einde van het eerste kwart de wedstrijd geblesseerd verlaten. Gevreesd wordt voor een meniscus blessure aan de linkerknie. Een MRI-scan moet duidelijk maken hoe ernstig zijn kwetsuur is. De eindstrijd gaat zondag nu tussen Leiden en Amsterdam dat Bergen op Zoom na verlenging versloeg.